Omfattende litteratursamarbeid i regionen – Hnytt

Siste:

Foran fra venstre: Lillian Rushfeldt, bLEST, Marit Lothe, bLEST, Kristin Berg Haakonsen, SILKBak fra venstre: Trond Leirvik Onarheim, Falturiltu, Odd Henning Johannessen, SILK, John Rullestad, SILK og Ingvar Frøyland, bLEST
Foran fra venstre: Lillian Rushfeldt, bLEST, Marit Lothe, bLEST, Kristin Berg Haakonsen, SILKBak fra venstre: Trond Leirvik Onarheim, Falturiltu, Odd Henning Johannessen, SILK, John Rullestad, SILK og Ingvar Frøyland, bLEST

Omfattende litteratursamarbeid i regionen

SKUDENESHAVN: Det er få regioner forunt å ha tre store litteraturfestivaler i sitt distrikt. bLEST i Tysvær, SILK i Sjudeneshavn og Falturiltu på Stord er alle svært populære og godt besøkt. Skal man imidlertid har de mest kjente og største forfatterne til festivalen kan dette skape utfordringer. Det har de tre festivalene tatt konsekvensen av og samarbeider tett.

– Ettersom festivalene ligger så nær hverandre i tid, kan forfattere få flere oppdrag i vår region og dermed er det lettere å få kjente forfattere på besøk. Alle festivalene setter stor pris på dette kultursamarbeidet og møtes 2-3 ganger i året, skriver SILK-sjef John Rullestad i en felles pressemelding.

Samarbeidet dreier seg også om felles annonsering for å profilere distriktet som unikt med tre store litteraturfestivaler i sørvest. Det er femte året på rad at de tre litteraturfestivalene samarbeider på denne måten og de møtes 2-3 gager i året for å snakke sammen.

Denne uken møtes festivalene hos SILK i Skudeneshavn for å drøfte forfatternavn og andre ideer for videre samarbeid.

Festivaldatoene for årets festivaler er:                                                                        

SILK 31. okt – 3.nov                                                                                     

Falturiltu 3. – 9.nov                                                                                                                                              

bLEST 7. – 11. nov