Nytt pop-rock band på Haugalandet – Hnytt

Siste:

Ida Waage Hansen

Nytt pop-rock band på Haugalandet

Unge musikere fra hele distriktet spilte og sang under årets Vinterrock på Torvastad kultursenter lørdag kveld. Et av bandene var det nye bandet – Espen Fernando and The Blue Vocano.

MUSIKK: Første øving hadde de 11. november i 2017, og badet er dermed bare tre måneder gammelt. Bandet består av Espen Fernando Aarvik (vokal/låtskriver), Simen Wallace (gitar), Øystein Folkedal (piano), Ottar Hellesvik (bass) og Johan Nes (trommer).

– Første giggen vi hadde var på kulturnatt, sier Hellesvik.

Klassekamerater

Ideen kom da trommisen Johan Nes foreslo å starte ett band. Da gikk de fem kameratene sammen, som alle går i andre klasse på musikk-, dans og drama på Skeisvang Videregående skole. For flere av bandmedlemmene var dette første gang de spilte på Vinterrock, noe som gav mersmak.

– Jeg synes det var veldig kjekt, og det var utrolig god stemning. Har aldri spilt her før, så det var spennende. Jeg spiller gjerne her igjen, sier Folkedal.

– Det var en god førstegangs opplevelse, legger Hellesvik til.

Viktig å stille opp

Espen Fernando er et kjent fjes for de fleste her på Haugalandet. Han har tidligere spilt på Vinterrock, men da med sang og piano.

– Det er veldig kjekt å ha et band i ryggen. Vi synes det er viktig å stille opp på slike arrangementer som dette for å holde slike endagsfestivaler i live, og tar hver en mulighet vi får til å få øve, siden vi er såpass nye. I tillegg er det veldig kjekt å spille for unge folk. Det gir ofte god stemning, samt at det er mange kjente fjes blant publikummet, sier han.

Stemningen stod i taket da det nye bandet entret scenen lørdag kveld. Bandet forteller at det går mye i Pop-rock, og litt RnB.

– Pop med litt krydder, sier Aarvik.

Bandet spilte fire sanger, der den siste var sangen Espen Fernando spilte da han var med på MGP Junior i 2015.

– Det gjorde vi bare litt for gøy, ler gjengen.

De resterende sangene som ble spilt var Deep Ocean, Shadows og Next to you.