– Det har vært godt å få en pause – Hnytt

Siste:

Palmface består av Kolbjørn Tjøstheim (t.v.), Terje Vea Torkellsen, Norvald Nilsen og Arne Aarhus.
Palmface består av Kolbjørn Tjøstheim (t.v.), Terje Vea Torkellsen, Norvald Nilsen og Arne Aarhus.
Johanna Warberg Nilsen

– Det har vært godt å få en pause

Da bandmedlemmene i Palmface sluttet på videregående og flyttet til ulike byer i landet for å studere, ble det mindre tid til musikken. Nå gjør de comeback og er klare for å gi ut ny musikk.

MUSIKK: Sist indie-rockerne fra Karmøy ga ut musikk var i 2014. Siden den gang har alle bandmedlemmene flyttet til henholdsvis Oslo, Trondheim og Bergen for å studere. De siste to årene har de møttes i feriene og skrevet nye låter.

– Vi ble enige om at bandet bare skal være en unnskyldning for å treffes og ha det gøy. Det skal ikke være et forsøk på å bli et kjent band. Vi tror at denne innstillingen smitter over på låtene og konsertene som kommer i år, forteller Terje Vea Torkellsen.

Bandet startet opp i 2011 og består av Arne Aarhus (trommer), Kolbjørn Tjøstheim (gitar/vokal), Norvald Nilsen (bass/vokal) og Terje Vea Torkellsen (gitar/hovedvokal). Musikken beskriver de som skranglete, melodisk gitarrock.

– De nye låtene vi har spilt inn føles litt mindre anspente og litt mer rett frem – i hvert fall for oss. Det låter ganske umoderne og lite «i tiden». Det har vært deilig å bare drite i om det låter riktig for de som lager lister på radio og Spotify.

– Hvordan skiller musikken seg ut i dag sammenlignet med det dere ga ut i 2014?

– Jeg synes selv at det låter litt mer voksent, enklere og med et ryddigere lydbilde, men vi har på ingen måte fått noen ny spillestil. De siste årene tror jeg vi har sluttet å tenke så mye på hva som er harry og bare gjort det vi synes er tøft, sier Vea Torkellsen og fortsetter:

– I tekstene har jeg tillatt meg selv å skrive mer om hjerte-smerte-temaer og herme mer etter gode poplåter. Som vokalist har jeg også fått litt tid på meg til å utforske hvordan jeg liker å synge. Jeg tror jeg låter litt mindre som en «grovrøstet» 17-åring.

Terje Vea Torkellsen (på bildet) og resten av bandet gleder seg til å vise publikum ny musikk.

Fokuserer på EP

Planen er at bandet skal gi ut en EP i løpet av året. Dersom de får noen spillejobber og får tjent litt penger kan det være det blir noe mer.

– Slik det er nå så har vi brukt opp det vi hadde spart opp tidligere. Det tar tid, og vi kan ikke love at det kommer en hel plate. Vi får se hva som skjer.

I november i fjor var de i studio og spilte inn fire av sangene som de har skrevet i løpet av feriene. Fortsatt holder de på med miksing og mastering av EP-en.

– Det har vært dyrt å møtes etter at vi flyttet, så det har krevd en del planlegging for å få alle til samme by så billig som mulig. Ikke minst har det vært krevende å finne helger som passer inn mellom jobb og studier. Ellers har det bare vært moro å øve og spille inn. Vi har også brukt mye tid til å spise og kose oss sammen.

Selv studerer han musikkproduksjon og jobber litt på Revolver i Oslo. Kolbjørn går audiologi i Trondheim. Arne har tatt fag og skal studere til å bli ingeniør mens Norvald går religionsvitenskap i Bergen.

– Det har vært godt å få en pause fra de gamle låtene. Vi spilte det samme repertoaret i mange år før det kom på plate. Ettersom vi har måttet planlegge økter i ferien har det vært mye mer effektiv jobbing enn før. Selv om det ikke har vært noen frister å forholde seg til med skriving og innspilling, så har vi hver gang vært flinke til å fokusere på å gjøre ferdig det vi startet på.

 

Det har vært stille på musikkfronten fra indie-bandet i noen år. I romjulen spilte de på Garp på Høvleriet, noe som ga dem mersmak.

– Et kick

3. juledag stilte de på scenen sammen med en rekke lokale band under «Garp» på Høvleriet, noe som var en positiv opplevelse for bandet.

– Det var veldig gøy! Vi går på Garp som publikummere hvert år, og det var en veldig fin opplevelse å se at så mange venner og kjente fra musikkmiljøet var der og heiet. Det var absolutt et kick, og vi har begynt å planlegge flere spillejobber. Først ut blir «Vinterrock» på Torvastad sammen med mange andre gode lokale band og artister.

– Det er alltid gøy å spille hjemme for folk vi kjenner. Det er gøy å se at det er et godt musikkmiljø ute på Torvastad ennå. Vi kjenner mange av dem som spiller, legger han til.

– Hvordan ser dere for dere fremtiden med bandet?

– Vi håper på et tidspunkt at det kan gå an å spille én eller to konserter i måneden og kanskje få til et album. Lenger enn det har vi ikke tenkt ennå. Vi ser hvilke muligheter det blir av det. Vi prøver å ta det rolig, men det er lett å bli sulten på mer når man først er i gang, avslutter Vea Torkellsen.