– Vi tok tak i det med en gang – Hnytt

Siste:

– Vi tok tak i det med en gang

Avaldsnes-investor og styreleder i Avaldsnes Elite, Arne Utvik, tok grep med en gang han fikk høre om anklagene fra Holmfridur Magnusdottir.

FOTBALL: I går smalt saken der den tidligere Avaldsnesprofilen Holmfridur «Frida» Magnusdottir anklaget en tidligere trener i Avaldsnes for grov seksuell trakassering og psykolgisk mobbing. I den islandske avisa Morgunblaðið beskriver hun frykten hun hadde for treneren. Styreleder Arne Utvik bekreftet i går kveld historien overfor Hnytt.no. I dag utdyper han saken ytterligere.

– Da jeg fikk høre om saken tok vi tak i dette med en gang. Det var aldri noen tvil om at vi skulle tro henne på det hun sa og i tillegg fikk vi forelagt en del av kommunikasjonen dem imellom som bekreftet hennes historie, forteller Utvik.

Kun dager etter at varslingen kom ble treneren konfrontert med saken. Like etter trakk han seg fra jobben.

Utvik forklarer at klubben på det tidspunktet ikke kunne si noe om årsaken.

– Spilleren ønsket ikke at vi gikk ut med hva som hadde skjedd. Som klubb er vi nødt til å ta hensyn til dette. Samtidig er dette en personalsak, og som arbeidsgiver kunne vi ikke kommentere dette den gang. Slike saker er veldig vanskelige, og det kan være greit at folk tenker seg om før de spekulerer i hvorfor vi gjør som vi gjør enkelte ganger. Avgjørelsen vi tar har ofte en forklaring, forklarer Utvik

Han innrømmer imidlertid at saken har vært svært belastende for ham personlig og at han er glad for at hendelsen nå er blitt offentlig.

– Jeg er lettet at dette nå kommer ut. Det har vært belastende for hele klubben. Klubben har imidlertid lært mye av prosessen og jeg mener vi har tatt nødvendige grep for å hindre dette igjen. Hendelsen er blant annet en av årsakene til at vi har hatt ønske om å ha flere kvinner inn i trenerapparatet, sier Utvik.

Fikk dere flere varsler fra andre spillere?

– Ikke varsler av denne typen, men vi gjorde våre egne observasjoner. Samtidig fikk vi tilbakemeldinger på andre ting som ikke nødvendigvis var slik det burde være, sier Utvik.

Den aktuelle treneren ønsker ikke å uttale seg i saken og henviser til sin advokat John Christian Elden.

– Vi legger til grunn at god presseskikk gjelder i Norge, og at media ikke bidrar til å henge ut en person selv om andre skulle fremsette sine påstander. Han har ingen kommentarer til ryktene og vil ikke bidra til spekulasjoner. Vi viser kun til kommentaren både klubben og han ga da han selv besluttet å slutte i klubben, skriver Elden i en sms.