Tidligere FKH-trener til Aalesund – Hnytt

Siste:

NY AALESUND-ASSISTENT: Andrea Loberto  ble aldri en suksess som hovedtrener i Fredrikstad. Nå blir italieneren Lars Bohinens assistent i Aalesund.
NY AALESUND-ASSISTENT: Andrea Loberto ble aldri en suksess som hovedtrener i Fredrikstad. Nå blir italieneren Lars Bohinens assistent i Aalesund.

Tidligere FKH-trener til Aalesund

Andrea Loberto blir assistenttrener i klubben som i fjor rykket ned fra Eliteserien.

FOTBALL: Han ble hentet inn som assistent av Mark Dempsey, men overtok hovedansvaret i FKH høsten 2016 etter at engelskmannen kontroversielt gikk ut portene på Haugesund stadion.

Nå er Andrea Loberto bekreftet som ny Aalesund-assistent, etter at han i oktober i fjor trakk seg i Fredrikstad, som rykket ned fra OBOS-ligaen.

– Jeg er veldig takknemlig for at Aalesund har gitt meg muligheten til å jobbe i en klubb med en lang fotballtradisjon og en klubb med stort potensial og store ambisjoner, sier den tidligere FKH-treneren og -assistenten til klubbens hjemmesider. 

Aalesund-trener Lars Bohinen er svært tilfreds med at italieneren, som har en fortid i engelske Leeds og Vålerenga og Rosenborg, nå blir en del av trenerteamet til sunnmørsklubben.

– Jeg er glad for å ha fått en trener med meg som kan OBOS-ligaen godt, som driver sine egne deløvelser med autoritet og som utfyller meg og mine mangler på en utmerket måte. Vi vil få en tydelig og klar arbeidsfordeling.

– Andrea er god på feltet, fotballklok og vil kunne utfordre meg på valg, slik at vi til slutt får tatt de riktige avgjørelsene, sier Bohinen, som valgte å forlate Eliteserien og Sandefjord til fordel for OBOS-ligaen og Aalesund foran årets sesong.

Etter å ha vært med å ført FKH til 4. plass i serien og sikret europacupplass, valgte Andrea Loberto å gi seg i Haugesund ved endt 2016-sesong.