– Ingen grunn til å ikke tro Frida – Hnytt

Siste:

– Ingen grunn til å ikke tro Frida

Styreleder i Avaldsnes IL sier de var kjent med deler av Magnusdottir sin historie.

METOO: I går kveld ble det kjent at tidligere Avaldsnes-spiller Holmfridur «Frida» Magnusdottir anklager en tidligere trener i klubben for seksuell trakassering. I den islandske avisa Morgunblaðið forteller hun at treneren sendte upassende bilder og videoer til henne.

– Han hadde en slags makt over meg, sier den utenlandske utøveren i intervjuet.

Kjente til deler av historien

Styreleder i Avaldsnes IL, Helge Gaard, bekrefter til TV Haugaland at han kjente til deler av Magnusdottir sin historie.

– Vi hadde ikke all informasjon som hun går ut med nå, men vi visste det hadde skjedd noe. Vi tar alle varslingssaker på alvor, og vi ga henne støtte, omsorg og den hjelpen hun trengte.

Styrelederen ønsker ikke å uttale seg om hva treneren konkret skal ha gjort.

– Frida går ut med sin opplevelse, men jeg har ingen grunn til å ikke tro henne.

– Hvordan stilte treneren seg til disse anklagene?

– Jeg har aldri drøftet denne saken med treneren, utifra at denne spilleren på denne tiden ikke ville ha fokus på seg selv.

Styreleder Arne Utvik bekreftet i går kveld historien overfor Hnytt.no, og forteller at klubben tok tak i dette med én gang. 

– Det var aldri noen tvil om at vi skulle tro henne på det hun sa, og i tillegg fikk vi forelagt en del av kommunikasjonen dem imellom som bekreftet hennes historie, forteller Utvik.

Skal ha trukket seg like etter varslingen

Kun dager etter at varslingen kom, skal treneren ha blitt konfrontert med saken. Like etter trakk han seg fra jobben. Helge Gaard mener likevel ikke at det kun var denne hendelsen som var årsaken til at treneren forlot klubben.

– Fra hovedstyret sin side, var det et mer sammensatt bilde. Jeg hadde en samtale med treneren der han fortalte at han ville tre av på grunn av private, familiære årsaker, sier Gaard.

Ifølge VG forteller styrelederen at det ble gjort en avtale da treneren sluttet om at de ikke skulle gå ut med noen varslinger til potensielle fremtidige arbeidsgivere. Til TV Haugaland sier Gaard at dette ikke stemmer.

– Der har jeg og VG snakket forbi hverandre. Det kan godt være det er min feil at jeg er feilsitert, men det finnes ingen slik avtale.

Hnytt har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med den aktuelle treneren, uten å lykkes. Trenerens advokat skriver imidlertid til Hnytt i en sms:

– Vi legger til grunn at god presseskikk gjelder i Norge, og at media ikke bidrar til å henge ut en person selv om andre skulle fremsette i sine påstander. Klienten har ingen kommentarer til ryktene og vil ikke bidra til spekulasjoner. Vi viser kun til kommentaren både klubben og han ga da han selv besluttet å slutte i klubben.