Her er brannvesenets egen oppskrift på kjøkkenbrann – Hnytt

Siste:

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Heiko Junge / SCANPIX

Her er brannvesenets egen oppskrift på kjøkkenbrann

Brannvesenet i Haugesund har laget sin egen bruksanvisning på det de mener er en sikker oppskrift til kjøkkenbrann.
  • En stk. frossen pizza
  • Slenges i ovnen på 225 grader
  • Legg deg nedpå, og sovn før den er ferdig

Oppskriften kan være den sikre veien til katastrofe, mener brannvesenet og henstiller folk til å ikke følge den. Og de får støtte fra statistikken. Bare i 2017 rykket brannvesnene på Haugalandet ut til 48 hendelser definert som brannhindrende tiltak i komfyr og 13 kjøkkenbranner.

– Det viser en tendens vi ikke liker og er ikke hyggelige tall. Her er det en del falks som har gjort at dette ikke er blitt større branner med alvorlige konsekvenser, sier branninspektør Monica Huseby i Haugesund brannvesen.

Mange av de aktuelle hendelsene skjer nattestid i helgene. Det er også grunnen til at Haugesund brannvesen og Gjensidige natt til søndag skal dele ut gratis pizza like nedenfor Fiskerne i Torgbakken i Haugesund sentrum.

– Målet må være å sette fokus på hvor farlig det kan være. Vår anbefaling er at de som er sultne etter en bytur smører seg noen skiver eller bruker mikrobølgeovnen. Det beste er nok likevel at man heller kjøper noe før man går hjem, sier Huseby.