Vil heller ha basseng i Idrettsparken – Hnytt

Siste:

Vil heller ha basseng i Idrettsparken

HAUGESUND: Tirsdag ble det klart at rådmann Ole Bernt Thorbjørnsen går inn for nytt svømmeanlegg i Haugesund på stadion. Det mener FrPs gruppeleder i Haugesund, Svein Erik Indbjo, er en dårlig idé.

– Jeg mener idretten bør være samlet i Idrettsparken. Samtidig må vi se dette i sammenheng med at vi skal utvide Haraldsvang ungdomsskole til en skole med 800 elever. Her har vi muligheten til å bygge ny fin skole, idrettshaller og svømmehall. Det er fremdeles en del ledig areal vi kan bruke. Samtidig er mye av den bygningsmassen vi har her nå moden for å skiftes ut. Skal vi tenke fremtidsrettet må vi tenke skole og idrett sammen, mer flate og høyere aktivitet, sier Indbjo.

Dagens svømmehall er svært slitt allerede. Det har gjort at byens politikere ønsker å få på plass et nytt anlegg så raskt som mulig. I følge rådmannens saksdokument vil et svømmeanlegg i idrettsparken ta lenger tid å realisere en forslaget på Haugesund stadion.

Et nytt svømmeanlegg vil kunne koste kommunen opp mot 300 millioner kroner. Frp-representanten mener bygging i idrettsparken vil bli mer effektiv og billigere totalt sett.

– Vi skal bygge ny skole, flerbrukshall, svømmeanlegg og idrettshall bare på forskjellige plasser. Vi skal ha forskjellige anbud ut og vi må regne flere etableringskostnader. Slår vi alt dette sammen i et prosjekt og et anbud er det penger å spare og jeg tror ikke nødvendigvis at det blir noe dyrere, sier Indbjo.

Se videoreportasje i videovinduet over