Frida ble utsatt for trakassering da hun spilte i Avaldsnes – Hnytt

Siste:

Arkivfoto

Frida ble utsatt for trakassering da hun spilte i Avaldsnes

Holmfridur ”Frida” Magnusdottir forteller om en trener som sendte svært upassende bilder og videoer av seg selv.

METOO: Metoo-kampanjen på Island har fått en rekke kvinner til å komme fram med sine historier. En av dem som har stått fram er Holmfridur ”Frida” Magnusdottir, som spilte i Avaldsnes da hendelsene hun forteller om fant sted.

Holmfridur ”Frida” Magnusdottir er en av 62 idrettsutøvere som nå publiserer historier om kjønnsbasert diskriminering, seksuell trakassering og seksuelt misbruk. Hun står fram med sin historie om ubehagelig oppmerksomhet fra treneren hun hadde til den islandske nettavisen mbl.is.

– Han sendte svært upassende bilder og videoer av seg selv, skriver Magnusdottir.

Daglig leder i Avaldsnes I.L, Norvald Kaldheim, vil ikke kommentere saken.

– Jeg kan bekrefte historien om uønsket seksuell oppmerksomhet og psykisk trakassering, sier en kilde i støtteapparatet til hnytt.no.

Karmøynytt har gjort gjentatte forsøk på å komme i kontakt med den aktuelle treneren uten å lykkes. Trenerens advokat, John Christian Elden, skriver imidlertid i en SMS til Karmøynytt følgende:

– Vi legger til grunn at god presseskikk gjelder i Norge, og at media ikke bidrar til å henge ut en person selv om andre skulle fremsette sine påstander. Han har ingen kommentarer til ryktene og vil ikke bidra til spekulasjoner. Vi viser kun til kommentaren både klubben og han ga da han selv besluttet å slutte i klubben, heter det i meldingen.