Denne forbikjøringen kostet brannmannen 7000 kroner – Hnytt

Siste:

Skjermdump fra videoen/Video: Privat

Denne forbikjøringen kostet brannmannen 7000 kroner

En brannmann fra Karmøy har fått 7000 kroner i forelegg for uaktsom kjøring under en utrykning.

KARMØY: Det var i desember 2016 at brannmannen fikk melding om en ulykke med flere personer involvert. På vei til ulykken gjennomførte brannmannen en utrykning som i mange mente ikke var etter boka. Forbikjøringen ble fanget opp av et dashbordkamera, og videoen viste tydelig at sjåføren i bilen måtte svinge unna for å unngå kollisjon.

Brannbilsjåføren fikk senere beslaglagt førerkortet, men fikk dette tilbake etter at avgjørelsen ble påklaget. Karmøy brannvesen gikk i ettertid ut og beklaget hendelsen og innrømmet at utrykningen ikke gikk for seg helt etter boka.

Nå har påtalemyndighetene avgjort at kjøringen var uaktsom og et brudd på vegtrafikklovens aktsomhetsprinsipp. Brannmannen er ilagt et forelegg på 7000 kroner etter utrykningen, skriver Haugesunds Avis.

I følge avisa får imidlertid brannmannen beholde førerkortet. Bakgrunnen er rett og slett at etterforskningen har tatt for lang tid. Et år etter hendelsen er det ikke lenger grunnlag til å ta fra ham førerkortet.

Brannmannen har ikke tatt stilling til forelegget enda.