Vålerenga snudde - ville ha Grindheim tilbake – Hnytt

Siste:

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Vålerenga snudde – ville ha Grindheim tilbake

I desember ble det klart at Christian Grindheim skulle kle seg i FKH-drakt de neste årene. I kulissene forsøkte Vålerenga å få Grindheim til å signere en ny kontrakt med klubben.

FOTBALL: Det er få norske spillere som har en like omfattende og rikholdig fotballkarriere som Christian Grindheim. 34- åringen har spilt i både Nederland og Danmark og har flere titalls landskamper for Norge. Fjorårets kaptein på Vålerenga var blant Eliteseriens beste spillere.

Likevel valgte Oslo-klubben å ikke tilby Grindheim ny kontrakt. Det er bakteppet som sørget for at Grindheim skal spille for FKH de neste sesongene.

I følge VG skjedde det imidlertid ting i kulissene. For etter at Oslo-klubben fikk nei fra midtbanemannen Herman Stengel endret situasjonen seg. Da tok de på ny kontakt med Christian Grindheim for å overtale ham til å bli i klubben også kommende sesong.

– Vi hadde en kommunikasjon litt i etterkant av sesongen på det. Vi luftet litt tanker om ting. Vi ville se på muligheten til å ha ham med videre i én sesong til.Da Stengel gikk, prøvde vi en mulighet hos Grindheim. Men det ble ikke noe av fordi han fikk så lang kontrakt i Haugesund, bekrefter Ronny Deila overfor VG.

Grindheim skrev som kjent under en kontrakt med FKH som binder ham til klubben de neste fire årene. De to første årene som trener, de to neste som trener i utviklingsavdelingen til klubben. For Grindheim selv var det ikke aktuelt å signere nok en kontrakt med Vålerenga.

– Det er alltid kjekt å bli ønsket videre, men akkurat idet jeg fikk beskjed om at de ikke hadde bruk for meg en måned før slutt, hadde jeg tankene mine hjemme til Haugesund. Jeg synes det er greit å avslutte der ting startet, sier Grindheim til VG.