Stakk av etter å kjørt på denne hunden – Hnytt

Siste:

Stakk av etter å kjørt på denne hunden

En lys brun liten hund, blandingsrase, ligger nå skadet på Haugaland Dyreklinikk, etter å ha blitt påkjørt på Fv47 ved Sævelandsvik. Det er uvisst om den overlever skadene, og veterinæren etterlyser nå eieren via sosiale medier.

KARMØY: Det var ved 15.30-tiden onsdag at en bilist på veg sørover Fv47 traff hunden, som kom springende ut fra Varnevegen. Sjåføren sakket av og stoppet 30 meter i fra, men gikk ikke ut og hjalp hunden som lå og klynket i vegkanten.

– Han kjørte bare videre, sier en bilist som kom motsatt veg, og som sammen med nok en bilfører fikk kjørt hunden til dyrlegen.

Hunden er chippet, men det er ikke mulig lese av navnet. Ved Haugaland Dyreklinikk etterlyser de nå eieren. Hunden er lys brun og spissnutet, sannsynligvis av blandingsrase med muligens pinscher eller chihuahua i seg.

– Den halter og har skader i høyre forbein, i bakbeina og i hodet. Den er redd, og vanskelig å undersøke, så nå har vi sedert den og for å ta røntgenbilder. Den høres også anstrengt ut i pusten, sier veterinær Anja Lønning Clausen, som ennå ikke vet om hunden vil overleve skadene.

Hjelpeplikt

Alle som kjører på dyr har i følge Vegtrafikkloven plikt til å hjelpe og varsle om påkjørselen. I dette tilfellet har sjåføren, som kom motsatt veg og stoppet for å hjelpe, ringt politiet.

– Det var en stygg påkjørsel. Hunden ble kastet opp mot et gjerde og landet på sykkelstien, sier han.

– Det er heldigvis ikke så ofte vi ser dette, de fleste tar ansvar og stopper for å hjelpe, sier Lønning Clausen.

Ved 18-tiden opplyser klinikken at eieren er funnet. Hunden var dessverre såpass skadet at den ble avlivet.