– Målet er medalje – Hnytt

Siste:

STYRKE: Jesper har trent mer styrke og hatt flere dager på ski enn tidligere i år.
STYRKE: Jesper har trent mer styrke og hatt flere dager på ski enn tidligere i år.

– Målet er medalje

Med tre førsteplasser og en tredjeplass under World Cup-rennet i Küthai er formen virkelig i anmarsj for Saltvik Pedersen, som sikter seg inn på medalje under Paralympics i Sør-Korea i mars.

ÅKREHAMN: Saltvik Pedersen fra Åkrehamn har i sommer og høst trent godt, og med over 60 dager på ski før sesongen begynte fikk han en pangstart med tre seiere og en tredjeplass.

– Jeg har fått trent bra og fått gjort de rette tingene, sier Jesper beskjedent.

– Jeg var ikke i nærheten av det jeg har gjort nå i fjor. Det viser at jeg har gjort noe rett i sommer og høst. Jeg har egentlig ikke gjort noe annerledes, men jeg har bygget videre på det jeg alltid har jobbet med, sier Jesper videre.

Før turen går til Pyeongchang i Sør-Korea har han derimot flere World-Cup-renn han skal gjennom, blant annet i Slovenia, Sveits, Frankrike før det hele avsluttes i Canada.

Satser på medalje

Med en sterk start på sesongen har både han og Skiforbundet mål om ta medalje i PyeongChang, men Saltvik Pedersen håper på mer enn det.

– Det skader jo ikke å ta litt flere medaljer. Det er storslalåm jeg har best resultater i til nå, men jeg tror jeg kan hevde meg i alle disipliner. Hvis jeg er heldig så kan det bli en del medaljer.

– Gull også, kanskje?

– Jeg vant jo de første rennene til nå, så vi går ikke for tredjeplasser nå, kommer det fra Jesper, før han smiler og modererer seg noe:

– Vi får se.

Det er første gang Saltvik Pedersen blir med på Paralympics etter å ha debutert internasjonalt i 2014.

– Det er det største en kan få oppleve som idrettsutøver, så det blir bra, sier Jesper, og fortsetter:

– Det er klart det blir stort og kult, men det er akkurat som et vanlig renn, så jeg må fokusere på det jeg pleier å gjøre. Men det er klart at det er større greier rundt det med åpningsseremoni og intervjuer og medaljeseremonier.

Kobler av med lekser

Til vanlig er Saltvik Pedersen elev på Kopervik videregående skole, der han studerer studiespesialiserende med toppidrett som valgfag.

Med trening og flere World Cup-renn har det blitt lite skole i vinter, men han roser hvor imøtekommende skolen er.

– De er kjempeflinke og legger opp til at jeg får holde på med det jeg vil, forteller Jesper, som avslører at i fjor måtte han ta en matteprøve i Sør-Korea.

– Det er greit å kunne koble av litt, for det tar litt på å være i rennmodus. Det å sette seg ned med en historiebok er kanskje ikke det som frister mest, men det er kanskje ikke så dumt. En må ha hodet litt andre plasser også, sier Jesper videre, som føler han fint klarer å kombinere de to.

Paralympics i PyeongChang går av stabelen 9. mars.