Lørdag fylles dette lokalet med rundt 200 ungdommer – Hnytt

Siste:

Her skal mellom 150 og 200 ungdommer rocke løs på lørdag.
Her skal mellom 150 og 200 ungdommer rocke løs på lørdag.

Lørdag fylles dette lokalet med rundt 200 ungdommer

Vinterrock blir i år arrangert for tiende gang med 11 band på plakaten.

TORVASTAD: Med Palmface i spissen blir Vinterrock nok en gang arrangert på Torvastad førstkommende lørdag av ungdom, for ungdom.

Arrangementet er inne i sitt tiende år, og musikermiljøet på Torvastad og ellers på Haugalandet har strømmet til for å få sitt navn på plakaten.

– Det er et at årets høydepunkt her for unge musikere på Haugalandet føler jeg, forteller primus motor Per Steinar Lie i forkant av arrangementet.

– Det som er litt spesielt er at jeg har måttet sagt nei til mange band for det rett og slett er altfor mange band, forteller Lie om endagsfestivalen.

– Vi kunne fint utvidet til to dager i år, men det kom litt for kjapt på med bandene som meldte seg på i tillegg, men kanskje neste år, legger Lie til.

Samler profesjonelle med lokale band

Noe av meningen med Vinterrock og den noe større Sommerock er å samle de profesjonelle med lokale band.

– Vi har alltid hatt et par headlinere på begge konsertene, så blander vi det med lokale band, slik at de lokale bandene føler at det kanskje ikke er så langt frem til de større bandene. Samtidig som de ser litt av profesjonaliteten som de har, forklarer Lie.

I år er det derimot den lokale aktøren Palmface med røtter fra miljøet på Torvastad som headliner.

– Dette er jo en utviklingsarena, det er jo det vi driver. Det er lavterskel for å spille og å få vist seg frem. Det er «himla» viktig at ungdommen har sånne arenaer som dette, kommer det fra Lie, som har hatt møter med flere ungdommer om hvem de skal booke og at de får lært seg hvordan en driver et arrangement.

Mindre rock

Selv om arrangementet heter Vinterrock så er det plass til andre sjangere, med både singer-songwritere som Emilie Røine Østebø og hip hop blant de påmeldte.

– Det er litt kult at det ikke bare er rock. Det har vært en dreining i stil. Det var mye gitarband og heavy rock før, som er litt tradisjonell Karmøy-stil. Nå er det nesten slik at vi må ettersøke dem, forteller Lie, og kommer med en oppfordring:

– Hvis det er noen nye metalband som starter opp så skal de i hvert fall få spille her.

Arrangementet går av stabelen førstkommende lørdag på Torvastad kultursenter.