Nå kan VGS-elever kombinere yrkesfag med toppidrett – Hnytt

Siste:

Foto: Kristian Risanger

Nå kan VGS-elever kombinere yrkesfag med toppidrett

– Passer bra for de som ikke er så glad i skole – slik som meg, forteller Thomas Horneland.

HAUGESUND: For første gang i distriktet er det nå mulig å kombinere yrkesfag med toppidrett. Haugaland videregående skole vil fra høsten av tilby dette til elever som skal begynne på linjer som bygg og helse. 

– Det er kjekt at ungdommene kan få lov til å følge drømmen sin. Mange i den alderen har fremdeles lyst å prøve å bli en topputøver, og samtidig ha en yrkesutdanning, sier rektor Solveig Rossebø Kalstad ved Haugaland VGS.

Fullførte HTG – så begynte han på byggfag

For Thomas Horneland hadde kanskje et slikt tilbud vært midt i blinken for han dersom det hadde eksistert tidligere. 19-åringen har allerede fullført tre år på HTG, og har nå begynt på byggfag ved Haugaland videregående skole. 

– Jeg gikk på HTG mest for idrettens sin skyld. Da jeg var ferdig hadde jeg tenkt å ta meg et friår, men siden jeg ikke fikk meg noe jobb begynte jeg her, forteller han.

Horneland spiller nå på Vard, men synes det er greit å ha et fagbrev som tømrer å falle tilbake på. Han mener det nye tilbudet er ideelt for elever som ønsker å drive med toppidrett – men uten masse allmennfag. 

– Å få jobbe praktisk og i tillegg holde på med idrett passer nok bra for dem som ikke er så glad i skole – slik som meg, sier Thomas Horneland.