Idrettsforbundet viste sitt sanne ansikt – Hnytt

Siste:

Ansvarlig redaktør i Karmøynytt, Øystein Merkesvik.
Ansvarlig redaktør i Karmøynytt, Øystein Merkesvik.

Idrettsforbundet viste sitt sanne ansikt

– Når Norges Idrettsforbund først har opprettet en Inkluderingspris klarer de samtidig mesterstykket å ekskludere vinnerne av denne fra det gode selskap.

LEDER: Akkurat nå er jeg kjempestolt og veldig provosert. La oss ta det kjekke først;

Lørdag ble Karmøy Innebandyklubb tildelt Inkluderingsprisen for 2017 under en markering på Stortorget på Hamar. Laget som i fjor gikk helt til topps i Special Olympics ble hedret av Norges Idrettsforbund for å ha lykkes i arbeidet med å rekruttere, tilrettelegge og utvikle aktivitetstilbudet til utøvere med funksjonsnedsettelse.

Under sermonien overrakte president i Norges Idrettsforbund, Tom Tvedt en sjekk på 100.000 kroner til representanter for laget fra Karmøy.

Nok en gang har Karmøy Innebandyklubb satt innsats og idrettsglede på kartet og nok en gang gjør de oss ekstra stolte av å være karmøybuer. Våre varmeste gratulasjoner går dermed til spillerne og lagledelsen som nok en gang får bevist at de har skrevet idrettshistorie på Haugalandet.

Inkluderingsprisen ble delt ut i forbindelse med et seminar i forkant av lørdagens idrettsgalla på Hamar. Det er nettopp her det aller meste begynner å skurre for undertegnede. For når Norges Idrettsforbund først har opprettet en Inkluderingspris klarer de samtidig mesterstykket å ekskludere vinnerne av denne fra det gode selskap noen timer senere.

For da priser til nasjonens idrettshelter skulle deles ut i beste sendetid på NRK lørdag kveld var det ikke lett å få øye på prisvinnerne fra Karmøy blant Champagneflasker og glitrende gallakjoler i Hamar OL-Amfi. Her var det Bjørgen, Warholm, Klæbo og andre toppidrettsutøvere det aller meste handlet om denne kvelden. Etter det jeg kunne se ble verken Inkluderingsprisen eller gullmedaljen fra Østerrike nevnt med et eneste ord.

Det har i lang tid stormet rundt Tom Tvedt og toppene i Norges Idrettsforbund for sine overdådige luksusvaner, med alkohol, middager og reiser som er så langt unna grasrotbevegelsen i idrettsnorge som det er mulig å komme. Og når det kommer til idrettens årlige festaften viser idrettsforbundet igjen sitt sanne ansikt med hvilke verdier de står for.

I all gleden og stoltheten over prestasjonene til våre lokale idrettshelter må det være lov å spørre om forbundet de representerer i det hele tatt forstår hvilke signaler de sender ut? Om ikke bør det være et eller annet kommunikasjonsbyrå i hovedstaden som kan ta seg bryet med å viske noen sannhetens ord i øret til pampene. Neste år forventer vi at Inkluderingsprisen verdsettes like høyt som både ildsjel, hederspris og årets forbilde.