To barnehager blir til én – Hnytt

Siste:

Kristian Risanger

To barnehager blir til én

I Skjold er arbeidet i gang på påbyggingen av barnehagen. Den skal sette sammen de to barnehagene som nå står der.

VINDAFJORD: Det står per dags dato to barnehager i Skjold, men nå skal to bli til én. Arbeidet som skal slå sammen de to barnehagene begynte i går og det er einingsleiar i Skjold Barnehage, Anne Grethe Gravdal, storfornøyd med.

– Vi er glade for at det endelig er i gang i og med at bygget skal stå ferdig i August. Jeg tror nok foreldrene i Skjold er veldig fornøyde med at arbeidet har startet, forteller Anne Grethe Gravdal.

Planen er at barnehagen skal stå ferdig 1. August i år og de skal da utvide barnehagen med to avdelinger. Skjold Barnehage har seks avdelinger nå.

Befolkningsvekst

Det er befolkningsveksten i Skjold som er grunnen til utbyggelsen av barnehagen. Det er kommet flere byggefelt i Skjold de siste årene og tilflyttingen har ført til at flere har fått avslag når de har søkt barna inn i Skjold Barnehage.

– Det er mye tilflytting til Skjold og økende folketall. Vi hadde en del søkere som dessverre fikk nei i fjor og måtte da til andre barnehager i kommunen, så det er et stort behov for barnehageplasser i Skjold, sier barnehagelederen.

Det vil bli plass til ca ni barn i hver av de nye avdelingene i utbyggelsen.