Lei av vegan-hets – Hnytt

Siste:

BLE HETSET PÅ NETT ETTER VEGGIS-REPORTASJE: Blogger Anne Marthe Widvey og FKH-spiller Alexander Stølås.
BLE HETSET PÅ NETT ETTER VEGGIS-REPORTASJE: Blogger Anne Marthe Widvey og FKH-spiller Alexander Stølås.
Kristian Risanger

Lei av vegan-hets

– Folk er uhøflige og uoppdragne, sier blogger Anne Marthe Widvey.

KARMØY: Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at Anne Marthe Widvey og Alexander Stølås ble intervjuet av TV Haugaland om sitt plantebaserte kosthold like før jul. «Lykke te å leva av gras, idioter», «måtte vær ein Widvey ja» og «Når ein ser på Stølås sine prestasjoner som forsvarspiller for FKH i år så burde han vurdere å gå tilbake til kjøtt», var bare noen av de negative utsagnene som rant inn på Hnytt sitt kommentarfelt på Facebook.

– Folk er rett og slett uhøflige og uoppdragne. Det er fascinerende hvordan voksne folk under fullt navn kan skrive så spydige og usaklige ting om Alexanders fotballkarriere. Men jeg var egentlig forberedt på det, sier Anne Marthe Widvey.

Tror folk får dårlig samvittighet

Det er ikke første gang hun har opplevd å få nedsettende kommentarer om kostholdet sitt. Å hetse vegetarianere eller veganere har dessverre blitt helt vanlig, mener Widvey. Men hvorfor er det slik?

– Jeg tror kanskje enkelte får et snev av dårlig samvittighet, men de har gjerne ikke nok kunnskap til å argumentere for sitt standpunkt. Da er det kanskje enklere å bare slenge dritt.

Bloggeren tar ikke kritikken personlig, men innrømmer at hun lot seg irritere over enkelte spydige kommentarer.

– Jeg tenkte først at jeg skulle heve meg over det og ikke bry meg, men så tok jeg printscreen av de verste kommentarene og la det ut på insta-storyen min. Det virker som om folk tror at vi føler oss bedre enn andre fordi vi er vegetarianere. Vi ser selvsagt ikke ned på folk som spiser kjøtt, men vi er uenige i synet de har på dyrevelferd, miljøet og en moderne fremtid, sier Widvey.