– Kan ikke du gå og dø? – Hnytt

Siste:

Tor Håkon Thomassen

– Kan ikke du gå og dø?

Elever ved Sveio skule har mottatt grov hets på appen Sarahah. Ord som hore, feit og stygg er gjengangere i meldingene.   

SVEIO: Appen Sarahah som lar deg sende meldinger anonymt har blitt brukt til hets og mobbing. På Sveio skule ble mobbingen av en av elevene så alvorlig at skolen valgte å politianmelde det.

– Ja, vi har dessverre sett grov mobbing i forbindelse med Sarahah. Vi gikk til politiet og fikk hjelp til å rydde opp i en av sakene. Det er ganske vanskelig å rydde opp i anonyme meldinger, men politiet kan jo bruke metoder vi ikke har tilgang til, sier Ben Jerry Ellingsen, rektor ved Sveio skule.

Han forteller om elever som kommer og viser skjermdumper med ord som hore, feit og stygg.

– «Kan ikke du gå og dø» går også igjen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor mobbing finnes

I sjuende klasse har de hørt om tilfeller der medelever har blitt mobbet via Sarahah, mens femteklassingene ikke er så oppdaterte på sosiale medier ennå. De har ikke fått med seg appen som ble populær i fjor, men er svært engasjerte når det gjelder mobbing.

– Mange blir mobbet, og mange blir såret og får masse klumper i magen. De kan bli mobbet på nett også, sier Linnea Kristin Lae Pedersen. 

– Hvis jeg kunne ønske meg en ting, så er det at mobbing ikke fantes. Jeg skjønner ikke hvorfor mobbing finnes, sier Kristian Simonsen i 5A.

Klassekamerat Lukas Hovda Fredriksen fikk med seg kongens tale.

– Kongen bryr seg veldig mye om mobbing! På nyttår holdt han en tale der han ville få slutt på det.

Før jul varslet Nancy Bøhn Helgesen fra psykisk helsetjeneste foreldrene om appen.

– Jeg visste ikke om appen før elevene kom og fortalte meg om den. De fleste jeg har snakket med forstår alvoret, og mange sletter den etter å ha hatt den bare i kort tid.