– Jeg er opptatt av å ivareta ham som menneske – Hnytt

Siste:

– Jeg er opptatt av å ivareta ham som menneske

Varslersaken om Trond Giske skaper bølger i Arbeiderpartiet. Hege Haukeland Liadal mener Giske må få komme til orde med sin versjon.

HAUGESUND: Arbeiderpartiets sentralstyre ble i dag informert om ledelsens håndtering av varslene om Trond Giske. Hege Haukeland Liadal har fulgt saken tett etter å ha vært medievakt i romjula, og har tillit til at ledelsen har håndtert saken på beste måte.

– Når landets største parti opplever en slik situasjon skal vi ta både varslerne og den det varsles om med respekt og alvor, sier stortingsrepresentanten.

Haukeland Liadal har også en personlig relasjon til Giske.

– Med den relasjonen og det vennskapet jeg har med ham, er jeg også opptatt av å ivareta ham som menneske, at han får komme til orde med sin versjon.

Hun ser det som positivt at Trond Giske nå er fritatt fra vervet som nestleder.

– Jeg mener at avgjørelsen om at Trond nå trer til side er riktig, også fordi han er sykemeldt. Det kjøper oss tid.

Kommentator Harald Dale etterlyser en mediedekning som i større grad slipper til Giske med tilsvar. Han mener Giske-saken kan skape et vegskille.

– Hvis det er slik i politikken at det er en holdning til unge kvinner fra de eldre mennene, at dette er «lammekjøtt» som en bare kan forsyne seg av, da er det på tide å røske opp! Det kan en eventuelt bruke denne saken til. Få en til å forstå at slik oppførsel ikke kan aksepteres. Det er helt utålelig.

Hør mer i videoen over.