RG-troppen får kommuens idrettspris – Hnytt

Siste:

RG-troppen får kommuens idrettspris

RG-troppen til Haugesund Turnforening gikk i sommer helt til topps i NM. Nå blir de hedret met Haugesund kommune sin idrettspris.

IDRETT: Det er prisutdelingsutvalget i Haugesund kommune somhar besluttet å tildele idrettsprisen i 2018 til Haugesund Turnforening sin RG-tropp. Troppen består av Kaisa Dalen Jensen, Feyme Mestanli, Selma Karlsen, Elise Fjeldheim, Emilie Saltvedt og Stela Sultanova (trener). I begrunnelsen for tildelingen står det blant annet:

«Troppen har gjennom mange år markert seg i norgestoppen innenfor idretten rytmisk gymnastikk. I 2017 ble troppen historiske da de tok sitt første senior NM-gull på hjemmebane under Landsturnstevnet i Haugesund. I tillegg vant troppen Norgescupen i 2017 og ble dermed også tatt ut til å representere Norge under VM i rytmisk gymnastikk i Italia.

Veien mot toppen har vært lang og krevd uendelig mye trening av jentene. Uten et godt samhold og målbevisste jenter hadde nok ikke dette vært mulig. Troppen har vist en enorm treningsvilje og vært med å utvikle en treningskultur i klubben som er viktig for de unge utøverne som kommer bak. Troppen har trent sammen i 11 år og avslutter nå den lange reisen med å toppe resultatene i sitt avslutningsår i 2017. Mye av æren tillegges også trener Stela Sultanova for den innsatsen og treningskulturen hun har bragt inn i gruppen.»

To andre turnere får også heder og ære av Haugesund kommune. Nora Benedicte Flatebø Skiftestad og Thea Herløe er  tildelt kommunens idrettsstipend. De får 25.000 kroner hver. De to 12 -åringene ble tidligere i år tatt ut på det norske juniorlandslaget i RG for 2018.

I begrunnelsen står det å lese:

«Jentene representerer Haugesund Turnforening og er historiske da det er første gang at to jenter fra Turnforeningen har to utøvere med på det samme landslaget. For å lykkes i rytmisk gymnastikk kreves det store mengder trening, og jentene legger nå ned hele 15-20 treningstimer per uke.

Stipendvinnerne er begge meget lovende utøvere innenfor sin idrett. Idretten krever ekstremt mye trening for å nå toppen. Begge vinnerne har vist en enorm motivasjon for å lykkes, og det er en glede å kunne støtte Nora og Thea på deres vei videre i deres idrettskarriere.»

Utdelingen av stipender og pris vil bli under ordførerens nyttårsmottakelsen på Festiviteten, den 6. januar 2018.