Imponerte på trening hos OBOS-ligaklubb – vil se mer av Åkra-juvelen – Hnytt

Siste:

Kristoffer Stava. Arkivbilde.
Kristoffer Stava. Arkivbilde.
Arkivbilde

Imponerte på trening hos OBOS-ligaklubb – vil se mer av Åkra-juvelen

Kristoffer Stava kan bli Åsane-spiller neste sesong, men spillerens rådgiver innrømmer at en eventuell overgang til OBOS-ligaklubben kan komme for tidlig.

FOTBALL: Åkrabuen Kristoffer Stava har de siste ukene trent med Åsane. Han ventet svar denne uken, men OBOS-ligaklubben har enda ikke bestemt seg for om de ønsker å sikre seg midtbanespillerens signatur.

– De ønsker å se meg på trening når hele troppen er til stede. Sju-åtte faste spillere har manglet hittil.

I utgangspunktet vil Stava enten trene med mannskapet til Mons Ivar Mjelde, som har ledet klubber som Brann og Start i en årrekke, i januar eller til sommeren, før en endelig avgjørelse tas.

19-åringen er selv fornøyd med det han har vist på trening.

– Jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger av Mons Ivar, sier den ambisiøse unggutten til Karmøynytt.

Usikker på om OBOS-ligaen er et fornuftig karrieresteg

Karmøybuens rådgiver, Bent Raknes, skal i neste uke i møte med spilleren. Raknes, som også er talentspeider, er usikker på om Åsane er rett klubb for ham per i dag.

– Kristoffer har vist seg veldig bra frem og er invitert på trening igjen, men vi må se på hensyn som spilletid og slikt. Spørsmålet er om vi skal drøye det litt og heller gå for en annen løsning. Det er ikke veldig lenge siden han spilte 4. divisjonsfotball på Åkra.

– Dette er uansett noe vi vil drøfte i neste uke, kommenterer Raknes, som jobber i agentfirmaet GoOn Sport Management.

Fortsetter i Sotra?

Kristoffer Stava dro i høst på utlån fra Åkra til Sotra for å studere, og i 3. divisjonsklubben ble den kreative midtbanespilleren en stor suksess. Imponerende sju mål og fem assists på ni kamper noterte Stava seg for i Sotra, hvor han har et stående kontraktstilbud på bordet.

– Det er godt mulig at han fortsetter i Sotra, så kan han eventuelt hospitere med Åsane. Under ledelse av Tommy Knarvik (Sotra-trener, journ. anm.) fikk Kristoffer en ny vår. 3. divisjon er et bra nivå, fremhever Raknes.

Men uansett vil et eventuelt kontraktstilbud fra Åsane, som forrige måned sikret seg tidligere FKH-spiller Erik Huseklepp på permanent basis, friste.

– Jeg tror jeg har ferdigheter til å spille i OBOS-ligaen, men å gå fra 3. divisjon til det nest høyeste nivået i norsk fotball vil være et stort steg å ta, innrømmer Stava.

Studier kan hindre Vard-overgang

Den offensive midtbanespilleren takket i november nei til Vard grunnet spillestilen. Siden den gang har Thormod Næss blitt erstattet av en mer offensivt anlagt trener i Knut Foldøy, som kommer fra rollen som assistent i Notodden.

LES OGSÅ: Fra Vard-kaptein til Vard-trener

Studier i Bergen kan imidlertid bli utfordrende å kombinere med spill i haugesundsklubben, ifølge spillerens rådgiver.

– Vard er en fin klubb og 2. divisjon en fin utviklingsarena for en spiller i hans alder. Dette er noe vi vil diskutere, men studier i Bergen kan hindre dette.