– Vi er begge glade i å utfolde oss kreativt – Hnytt

Siste:

 Sophie Midbøe og Anita Hemnes Midbøe trives godt med å drive kulturkafé i Badehuset i Skudeneshavn. 
Sophie Midbøe og Anita Hemnes Midbøe trives godt med å drive kulturkafé i Badehuset i Skudeneshavn. 

– Vi er begge glade i å utfolde oss kreativt

Anita Hemnes Midbøe og datteren Sophie har nettopp begynt å jobbe sammen på Badehuset i Skudeneshavn. Her driver de kafé, arrangerer konserter og lager kunst som de stiller ut i drivvedutstillingen «Ramsalt». – Travle tider, sier de begge.
SKUDENESHAVN: Mor og datter er svært fornøyde etter julekonserten kvelden før. To konserter med Liv Kathrine Sirevåg og Svein Enerstvedt ble en stor suksess med utsolgt hus to kvelder på rad.

– Det var en utrolig flott konsert. Det er helt magisk her på kveldstid, forteller Anita Hemnes Midbøe.

For åtte måneder siden åpnet de dørene til kulturkafeen Badehuset. Da hadde innehaverne av Holmen brygge arbeidet i et år med å restaurere bygget i samarbeid med tømrer Trond Oalann, Riksantikvaren og Karmøy kommune. Det ikoniske grindbygget ble på 1900-tallet brukt som folkebad etter initiativ fra distriktslege Eivind Jensen for å forhindre epidemier og store sykdomsutbrudd i de mest travle fiskeriperiodene.

– Folk har tatt oss kjempegodt imot, så det er utrolig kjekt å drive kafeen. Det er kjekt å kunne vise frem huset. Det har jo blitt et praktbygg, og bygget i seg selv er jo nesten en utstilling. Det kommer en del menn innom bare for å se konstruksjonen, sier hun.

Selv om høsten er lavsesong kommer det folk innom jevnt og trutt. I desember har de julekafé hvor de serverer belgiske vafler, cupcakes, urtehorn, varm sjokolade, sjokoladekaffe og gløgg med mer.

– På onsdagene har vi kveldsåpent og kjører ost og spekefat med en julevri. Da bestiller folk bord og samler venner, kolleger og familie til førjulskos.

Oppe på høyloftet kan gjestene se og kjøpe interiørprodukter fra drivvedutstillingen. Sophie og Anita produserer selv produktene.


Nært forhold

Anita og Sophie hadde nettopp sin første offisielle arbeidsdag sammen. Datteren Sophie var 1. desember tilbake etter å ha vært i mammapermisjon. 

– Vi vet at vi fungerer godt sammen. Foreldrene mine har jo drevet nede på Holmen brygge også, så jeg har vært med og bidratt på festivaler og ulike arrangementer helt siden jeg var liten, forteller Sophie Midbøe.

– Er dere alltid enige?

– Nei, det er vi ikke. Men vi har laget en regel som sier at vi ikke skal gå her og surmule. Er det noe vi er uenige i, så tar vi det opp og diskuterer det, sier Anita Hemnes Midbøe.

– Hvordan er forholdet deres?

– Vi har et veldig godt forhold. Vi er begge glade i å utfolde oss kreativt, så det har jeg nok arvet fra mamma. Vi har det utrolig kjekt i lag og fungerer utmerket sammen, legger hun til. 

Bordene rundt i lokalet er pyntet med ulike produkter som er laget av Sophie og Anita. Huset inni krukken er et produkt det går mye av.Kreativitet på høyloftet 

Lokalet er pyntet til jul.

Kreativiteten deres skinner gjennom i lokalet. Egenprodusert interiør i form av julehus og pinnetrær er å finne både på bordene og rundt i lokalet. Tar man turen opp trappene og opp på høyloftet finner man en spennende drivvedutstilling. 

– Det er kjekt å kunne tilby mer enn bare en kafé. Her kan folk ta seg en tur opp og kikke samtidig som de er på kafé. Det er ikke alltid de kjøper noe, men mange synes det er kjekt å se, sier Anita Hemnes Midbøe.

Da familien overtok huset, fant de mye renningstråd etter en gammel dame som het Tora Jensen, som bodde i huset tidligere. Det var slik hele interiør-biten startet.

– Siden vi hadde så mye renningstråd, så startet vi å lage drømmefangere; Toras drømmefangere. Etter dette ballet det bare på seg, forteller hun. 

Sesongbaserte produkter

Produktene de lager er av drivved. Som oftest vet de aldri hvordan det ferdige resultatet skal bli.

– Vi går ut og finner noe drivved i fjæra. Når vi har ledig tid på kafeen, så går en av oss opp på verkstedet og jobber. Nå om dagen produserer vi juleinspirerte produkter som engler, skilt, stjerner og julekuler, sier Anita Hemnes Midbøe.

– Om sommeren går det mer i fisker, skjell og perler. Da kjører vi mer maritimt design på det, legger Sophie Midbøe til.

– Hva går det mest av?

– Det går en del engler, uroer, pinnetrær og hus. Noen av husene skal forestille husene vi finner i Søragadå.

 

Flere av husene de produserer skal forestille husene vi finner i Søragadå.