Ny logo og opprinnelige draktfarger for FKH – Hnytt

Siste:

FKH.NO

Ny logo og opprinnelige draktfarger for FKH

I dag ble den kommende sesongs draktsett for FKH presentert. Draktsettet er byttet ut fra helhvitt, og fra 2018 kommer de til å spille i hvit drakt, blå shorts og hvite strømper – slik den opprinnelige draktkombinasjonen var.

FOTBALL: Reservedrakten blir blå, med hvit shorts og blå strømper. Tredjedrakten blir gul, med blå shorts og gule strømper.

Komersiell leder i FK Haugesund, Rasmus Cabaleiro, forklarer tanken bak de nye draktsettene på FKH sine nettsider.

– Med hjemmedrakten ønsker vi å markere at FKH fortsatt er den samme klubben som så dagens lys i 1993. Derfor det samme draktsettet som dengang, sier han.

Når det gjelder andre- og tredjedrakten er de ment å reflektere moderklubbene Haugar og Djerv 1919.

– Igjen har det vært viktig for oss å synliggjøre opprinnelsen og historien til FK Haugesund. Fotball-Norge glemmer ofte at det er Haugar og Djerv 1919 som er opphavet til FKH, men når vi til neste år løper rundt på norske Eliteseriebaner ønsker vi å la de to moderklubbene få den nasjonale oppmerksomheten de fortjener ved å spille i Haugar- og Djerv 1919-farger på bortebane, sier Cabaleiro.

Ny logo

FOTO: FKH.NO

I tillegg til nye farger på draktsettet, lanserer FK Haugesund i 2018 en ny klubblogo. Logoen er basert på den opprinnelige, men uten fotballen som har figurert i klubbemblemet siden 1993.

– Vi kunne selvsagt valgt å fortsette med den gamle logoen, men tenkte at den var moden for en oppdatering. Nå går vi fremtiden i møte med kun en stolt måke på brystet og vinker farvel til fotballen som på mange måter bare illustrerte det allerede helt opplagte i at vi er en fotballklubb, sier Cabaleiro om den nye klubblogoen på FKH sin nettside.

Sponsorene som blir å finne på drakten er Haugaland Kraft, Altibox og Sparebanken Vest.