HIV-smittet mann solgte sex – Hnytt

Siste:

Tre av de siktede sitter i varetekt her, i politihuset i Haugesund. Arkivfoto: Marius A. Haugen.
Tre av de siktede sitter i varetekt her, i politihuset i Haugesund. Arkivfoto: Marius A. Haugen.

HIV-smittet mann solgte sex

Politiet med sterkt advarsel mot å kjøpe sex.

HAUGESUND: Sør-Vest politidistrikt opplyser tirsdag formiddag at de i helgen uttransportert en utenlandsk mann som hadde solgt seksuelle tjenester i Haugesund.

I samtale med politiet opplyste mannen at han var HIV-positiv.

– Vi vet at det er en mengde kvinner og menn som driver med prostitusjon i Haugesund. Det er ulovlig å kjøpe seksuelle tjenester, men slik aktivitet kan få andre konsekvenser enn lovbrudd, understreker fungerende leder for operativ utlendingskontroll i Haugesund, Pål Gjil i en pressemelding.

Utgav seg for å være kvinne

Den HIV-positive mannen var utkledd som kvinne og leide et sted i Haugesund. Politiet kjenner til at han har hatt kunder som er bosatt i Rogaland, men vet ikke hvor mange.

– Han har vært her flere ganger i år og også tidligere år, opplyser Gjil.

Politiet har varslet smittevernlege i Haugesund om at en HIV-smittet person har oppholdt seg i Haugesund.

Kan være mange kunder

Politiet opplyser at det er et typisk trekk i prostitusjonsmiljøet i Haugesund at mange selger seksuelle tjenester via nettsider.

–  Prostitusjonen foregår på bestilling og annonsene er mange. Vi vet at kundene også er mange for de prostituerte tjener mye penger på denne virksomheten. De prostituerte kommer fra Øst-Europa, Russland og andre land, og er her i en eller to uker om gangen, forklarer Pål Gjil, og oppfordrer samtidig på det sterkeste folk om å tenke seg om.

–  Selv om en har beskyttet sex kan en aldri være sikker på at en unngår å bli smittet. En bør passe seg og tenke gjennom hvilke konsekvenser kjøp av seksuelle tjenester kan få, understreker politiførstebetjenten.