Vender hjem og skaper julemagi – Hnytt

Siste:

Rose avslutter nå sin mastergrad ved Norges musikkhøgskole, og Duvald jobber som musikklærer ved Kongshaug musikkgymnas. Nå kommer begge hjem for å holde konsert på Berøa Langåker. Foto: Privat
Rose avslutter nå sin mastergrad ved Norges musikkhøgskole, og Duvald jobber som musikklærer ved Kongshaug musikkgymnas. Nå kommer begge hjem for å holde konsert på Berøa Langåker. Foto: Privat

Vender hjem og skaper julemagi

Rose Elin Austad Nes og Duvald N. Lund har lenge hatt en drøm om å arrangere en hel julekonsert sammen. Nå kommer begge hjem til Karmøy for å holde konserten «Julefred» på Berøa Langåker. 
LANGÅKER: – Vårt ønske er å gi publikum julefred midt i en travel førjulstid. Vi ønsker å samle bygda og folk på Karmøy til konsert denne kvelden. Berøa Langåker ble et naturlig valg siden Rose er oppvokst og har sin tilknytning her. For henne er dette å komme hjem, forteller Duvald N. Lund.

Rose Elin Austad Nes jobber som profesjonell fløytist, og Duvald N. Lund er musiker og artist.  De har jobbet sammen i flere år og har hatt mange spilleoppdrag. Samarbeidet startet da de begge var med i VKU lovsangsteam og sang på ungdomstreff i Åkrahallen. Senere var begge med i gruppa Aion fra Vea.

– Like før jul i fjor hadde vi en juleopptreden på Berøa og Åkra, noe som ga mersmak. Under konserten «Julefred» skal vi vise frem en julemedley som vi satte sammen via Facebook og mail i fjor mens Rose bodde i Frankrike og jeg i Oslo. Vi ser frem til å vise frem denne julemedleyen og håper det kan gi god julestemning, forteller Lund.

En lang prosess

Lund forteller at de er spente og gleder seg til å vise publikum det de har jobbet med gjennom hele høsten. 

– Det har vært en lang prosess som vi har planlagt via mail, telefon og øvinger. Vi vil skape en varm julekonsert med kjente julesanger som vi gjør til våre egne. Det blir både instrumentalmusikk, julesalmer og ulike sanger som betyr mye for oss, sier Lund.

– Det som er ekstra spennende for oss, er å få vise frem våre arrangementer på julesanger og salmer i en sammenhengende konsert. Vi har i samarbeid tenkt ut et konsertprogram med en tråd gjennom alt: Julefred. Samtidig er det stort for oss å ha konserten både i Oslo og hjemme på Karmøy, legger han til.

– Hvordan er det å komme hjem?

– Det er noe helt genuint med å komme «him» i juletiden og spille på Karmøy. Det er en juletradisjon å få opptre og spille når man er musiker. Samtidig er det ekstra spenning knyttet til hjemmepublikummet. Det er nært og kjært, men også utfordrende.

Håper på fullt hus

Konserten er gratis, men det blir kollekt ved utgang.

– Det er plass til 250 på Berøa. Vi håper selvfølgelig på fullt hus lørdag 9. desember.

Med seg har de musikerne Vaklina Papova på fløyte, Kristoffer Davidsen på gitar, Bent Ole Davidsen på trommer og Arild Knutsen på bass.

– Dette er dyktige musikere fra Vea, Sevland og Kopervik.