Skalk alle lukene - full storm på vei – Hnytt

Siste:

arkivfoto
arkivfoto

Skalk alle lukene – full storm på vei

Det skal bli heftige værforhold på Haugalandet det neste døgnet.

VÆRET: Hvis du trodde at de hadde fått nok regn og vind de siste dagene er det bare til å tro om igjen. For det neste døgnet skal det bli enda mer.

I følge yr.no skal det i løpet av torsdagen blåse opp. I løpet av kvelden skal vinden øke til liten storms styrke. I løpet av natten ventes det full storm. I tillegg ventes det mye nedbør og det er sendt ut flomvarsel i Rogaland og Hordaland.

– Det begynner torsdag kveld, med sørvestlig vind opp i full storm styrke på kysten av Rogaland og Hordaland. Når lavtrykket har passert, skifter vinden til vestlig og nordvestlig retning. Det vil føre til full storm, muligens også sterk storm, i de samme fylkene, sier meteorolog Anne-Mette Olsen ved Vêrvarslinga for Vestlandet til yr.no

Det er ventet vindkast helt opp i 40 meter per sekund.

I Odda har beredskapen vært høy de siste dagene etter at det ble varslet stor fare for skred. Kombinasjonen mye regn og høy temperatur har ført til snøsmelting og store vannmasser i området. I løpet av dagen forventes det flom enkelte steder og økt vannføring i elva Opo.

Klokken 07.30 var det fremdeles manuell dirigering forbi Svandalsfossen i Sauda. Der frykter befolkningen at veien blir stengt. Det vil i så tilfellet bety at bygda med rundt 4700 innbyggere blir totalt isolert.

NVE har sendt eksperter både til Odda og til Sauda for å overvåke forholdene.