Grindheim klar for FKH – Hnytt

Siste:

Christian Grindheim ikler seg FKH-drakten de neste to sesongen. Foto: FKH.no/Runar Nordvik
Christian Grindheim ikler seg FKH-drakten de neste to sesongen. Foto: FKH.no/Runar Nordvik

Grindheim klar for FKH

Midtbanespilleren vender hjem til FK Haugesund.

FK HAUGESUND: 34- åringen skrev torsdag under på en kontrakt som innebærer at Grindheim avslutter spillerkarrieren i FK Haugesund. Midtbanespillerne gjennomførte torsdag den medisinske testen. Deretter skrev han under på en kontrakt som strekker seg over 2 + 2 år. Kontrakten innebærer at Grindheim først blir FKH-spiller de to neste sesongene før han går over i en trenerrolle i utviklingsavdelingen fra og med 2020, skriver Fkh.no på sine nettsider.

Blir spesielt

– Klart det er spesielt å komme tilbake til Haugesund Stadion og denne klubben. Timingen føles veldig riktig. Jeg hadde ikke kommet tilbake om det ikke var fordi jeg fortsatt var veldig sulten og opptatt av å vise at jeg holder nivået som fotballspiller, sier Grindheim til klubbens nettsted.

Grindheim har så langt hatt en innholdsrik karriere. Først som unggutt og a-lagsspiller i FKH fra debuten i sesongen 2000. Deretter ble han solgt til Vålerenga etter at FKH rykket ned til 2. divisjon i 2003. Suksessen ble relativ umiddelbar. I løpet av fire sesonger i hovedstaden rakk han både å bli seriemester i 2005 og debutere for det norske landslaget. Grindheim har også spilt for Herenveen og de danske seriemestrene FC København.

Grindheim har siden returen til Vålerenga vært blant laget største bidragsytere og viktigste spiller. Denne sesongen har han bekledd en posisjon som offensiv midtbanespiller og har vært en av Vålerengas beste spillere.

Referansespiller

34-åringen står bokført med fem mål og fire målgivende denne sesongen. Grindheim var i følge VG-børsen landet 6. beste spiller med et poengsnitt på 5,52 på 21 kamper. På tross av en god sesong for Vålerenga valgte likevel Ronny Deila og klubben å ikke forlenge med midtbanespilleren.

Kontrakten innebærer også at Grindheim trer inn i trenerapparatet etter endt spillerkarriere. 34- åringen er tydelig på at det er noe som frister.

– Jo eldre jeg har blitt jo sterkere har jeg vurdert en trenerkarriere. Det er absolutt en vei jeg kan tenke meg å gå i fremtiden, sier Grindheim.

Også FKH-trener Eirik Horneland lar seg begeistre over signeringen.

– Meget gledelig at vi endelig klarer å hente Christian hjem. Han har vist i år at han fortsatt er en av Eliteseriens beste midtbanespillere og er en type som passer perfekt inn som referansespiller i vår unge tropp, sier Horneland til Fkh.no.