FAU ved Åkra skole har fått nok – Hnytt

Siste:

SKUFFET: FAU ved Åkra skole føler seg glemt av politikerne.
SKUFFET: FAU ved Åkra skole føler seg glemt av politikerne.

FAU ved Åkra skole har fått nok

FAU ved Åkra skole er frustrerte over situasjonen på skolen, og håper politikerne lytter til dem.

ÅKRA: I flere år har barneskolen slitt med plassmangel, og måtte tidligere i år låne rom på ungdomsskolen på Åkra ettersom kapasiteten på den over 100 år gamle skolen er sprengt.

Etter at det ble kjent at Kopervik får ny skole til over 400 millioner kroner som skal stå klar i 2021 ble det nok for FAU på Åkra.

– De begynner i Kopervik, men oss har de glemt, sier leder for FAU ved Åkra skole, Ranja N. Johannessen.

Det var egentlig planen at skoleprosjektene på Åkra og Kopervik skulle gå parallelt, noe ordfører Jarle Nilsen tidligere har lovet.

Skuffet

FAU er skuffet over nok en utsettelse, og stiller seg spørrende til hvorfor en ny utredning kom nå, bare to år etter forrige utredning.

– Det må gjøres noe her nå, uansett. De må bevilge mye mer penger for her er det mye som må gjøres. Skolen kommer ikke til å være klar før om fire-fem år uansett, sier Arne Ferkingstad.

 

– Det må investeres heftig i denne skolen allerede neste år, legger han til, og viser til at flere spesialrom er gjort om til klasserom.

– Vi er ekstremt skuffet over politikerne fra Høyre og flere andre partier. De har gått inn for utredning på Åkra ungdomsskole, sier Ferkingstad, som ønsker å takke Arbeiderpartiet for støtten de har fått hos dem.

Opp i kommunestyret førstkommende mandag

Mandag 11. desember blir utredning skolebruksplan sone to tatt opp i kommunestyret, og Ferkingstad har en klar mening om saken.

– Det er så dumt at det ikke er vits å utrede det å samle skolene på Åkra på ungdomsskolen. Hovedpoenget vårt er at ingenting bør utredes. Partiene burde stemt mot utredning, sier Ferkingstad, som maner politikerne til å sette seg inn i saken.

– Vi er forundret over at politikerne ikke har sett seg skikkelig inn i underlaget til den reviderte skolebruksplanen, mener Ferkingstad, og sikter til blant annet feil med tall i inneværende skoleår. I planen står det 205 elever, mens det reelle tallet er 219 elever.

Det er bare to år siden flere politikere, inkludert nåværende ordfører Jarle Nilsen, besøkte skolen, og daværende FAU-medlem David A. Sjøen var positiv etter møtet.

– Det virker som det er bred enighet om at det er behov for ny skole. Mange går høyt ut på banen og sier at det skal stå klart en ny skole i løpet av neste kommunestyreperiode. Vi håper og tror at det blir en realitet.