Karmøybu med verdensrekord – Hnytt

Siste:

Privat

Karmøybu med verdensrekord

Rune Finne fra Kopervik tok fredag uoffisiell verdensrekord i antall «Pull Ups» på ett minutt.

KOPERVIK: Kopervikingen forteller at han har jobbet veldig målrettet mot dette i mange måneder og er veldig fornøyd med å sansynligvis få en rekord i Guinness rekordbok. Guinness har ennå ikke godkjent rekorden da det tar cirka 12-15 uker å få det godkjent.

– Det var veldig stas, forteller Rune om rekordforsøket.

1. Desember var altså dagen da Rune Finne bestemte seg for at rekorden skulle slås, og han klarte da 56 «Pull Ups» på ett minutt. Den forrige rekorden var holdt av Boris Nalbantov fra Bulgaria og var på 54 «Pull Ups». Dette var Runes første forsøk på en verdensrekord.

– Jeg har alltid hatt lyst til å ha en rekord i noe, og jeg har alltid vært opptatt av tid så dette passet meg veldig bra, forteller Rune.

Rune hadde vitner til stede, og for at en verdensrekord skal telle så må den bli filmet fra minst to vinkler som da Rune hadde fikset.

– Nå får vi bare håpe at rekorden blir godkjent, noe jeg tror den vil bli. Det eneste jeg manglet på forsøket var en stoppeklokke, men det går vel an å se tiden på videoen for å se at jeg klarte det på ett minutt, sier Kopervikingen.

– Hvis de ikke godkjenner rekorden på grunn av at jeg ikke hadde stoppeklokke, så får eg bare ta det en gang til, gjerne 57 og da, ler 28 åringen.

Det var på GPS helse at rekorden ble tatt, der jobber forøvrig Rune som kiropraktor.

Gull i benkpress

For ett år siden tok Rune gull i benkpress NM, men utelukker at det var noen stor fordel.

– Det er to helt forskjellige muskelgrupper, men jeg hadde nå da litt erfaring fra styrketrening, sier Rune.

Han forteller videre at han er lettet over å ha tatt rekorden.

– Det var deilig å få det gjort. Jeg har trent mot det lenge, forteller mannen fra Kopervik.

Han begynte treningen ganske bra og kom raskt opp i 50 «Pull Ups», men møtte så hindring da han ble overtrent. Da falt han ned til rundt 30 før han kjempet seg opp igjen og står nå med 56.

– Hvis man jobber målrettet mot noe, så får man det til, avslutter den nybakte, uoffisielle, verdensrekordholderen.

Se rekordforsøket i videoen over