– FKH kan være aktuelt – Hnytt

Siste:

Sogndals Eirik Schulze(tv) har nettopp bommet på straffe og får trøst av Bjørn Inge Utvik i kvalifiseriingskampen mellom Ranheim og Sogndal på Extra Arena, Trondheim. Kampen endte 5-4. Even Hovland(t.h)
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Sogndals Eirik Schulze(tv) har nettopp bommet på straffe og får trøst av Bjørn Inge Utvik i kvalifiseriingskampen mellom Ranheim og Sogndal på Extra Arena, Trondheim. Kampen endte 5-4. Even Hovland(t.h) Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– FKH kan være aktuelt

En skuffet Bjørn Inge Utvik vet enda ikke hvor han skal spille når kontrakten med Sogndal går ut til sommeren.

FOTBALL: Bjørn Inge Utvik har kun er seks måneder igjen av kontrakten med Sogndal. Det gjør at han fra januar av kan forhandle fritt med hvem han vil. Etter helgens nedrykk til Obos-ligaen innrømmer Sogndal-stopperen at en overgang til FKH kan være aktuelt.

– FKH har de siste årene vært bedre enn oss så det ville jo være et knepp opp med tanke på neste sesong. Klubben vil være blant de klubbene som kan være aktuelle hvis jeg velger å flytte på meg. Jeg har vært i Sogndal i fem år nå og det vil derfor ikke være unaturlig at jeg skifter beite, men jeg må imidlertid innrømme at jeg ikke har tenkt på dette. Nå er jeg bare veldig skuffet over at vi rykket ned, sier Bjørn Inge Utvik.

Rykket ned

Midtstopperen ble byttet inn for en skadet Kjetil Wæhler etter 24 minutter i helgens kvalifiseringskamp mot Ranheim. Etter en thrilleravslutning, som tilslutt ble avgjort på straffekonk, endte det med at Sogndal måtte ta den tunge veien ned til Obos-ligaen neste sesong.

– Jeg er utrolig skuffet og tapet sitter fremdeles igjen i kroppen. Jeg har ikke tenkt på stort annet siden lørdag og trenger noen dager på meg for å komme over det. Derfor har jeg ikke tenkt så mye på neste sesong, og tar det etterhvert, sier Utvik.

Det er imidlertid åpenbart at den unge midtstopperen kan bli en relativt attraktiv signering under vinterens overgangsmarked. Utvik er U21- landslagsspiller for Norge har og har, til tross for sin unge alder, allerede opparbeidet seg solid rutine. 21 -åringen har siden overgangen til Sogndal i 2013 alt spilt over 100 kamper i enten Eliteserien eller i Obos-ligaen. Han er heller ikke fremmed for å fortsette i Sogndal.

– Neste år kommer vi til å være i en annen situasjon der vi trolig vil styre kampene mer. Det vil kunne  passe meg bra, sier unggutten.

Liker Horneland

Flere utenlandske klubber har tidligere hatt den unge midtstopperen på blokka. Trolig er unggutten også på leppene til flere Eliteserieklubber, også FKH-trener Eirik Horneland. Og hvem vet, kanskje blir det en prat allerede om kort tid. Denne uken reiser nemlig 21 -åringen hjem til Avaldsnes på juleferie.

– Jeg har foreløpig ingen planer om å snakke med FKH når jeg er hjemme, sier Utvik.

Han legger imidlertid ikke skjul på at han har sansen for FKH-trener Eirik Horneland. FKH-treneren kjenner den unge midtstopperen godt og har hatt ham som ung spiller i FKH og på aldersbestemte landslag.

– Horneland er en god trener og jeg kjenner ham godt. Jeg vet hva han står for som trener.

Spillerjakten er foran neste sesong er allerede godt igang i FKH. Horneland uttalte tidligere denne uken at klubben iallfall jakter en target-spiss.

Eirik Horneland er denne på kurs i Tyskland for å ta FIFAs Pro-lisens. I en tekstmelding til hnytt.no svarer han at Utvik er under kontrakt med Sogndal og at han derfor ikke ønsker å uttale seg om ham.