Registerer all biltrafikk på Åkra – Hnytt

Siste:

Kent Olsen

Registerer all biltrafikk på Åkra

Tirsdag blir vært eneste kjøretøy som kjører på Åkra registrert.

ÅKREHAMN: I morgenrushet tirsdag skal selskapet Cowi as registrere hvert eneste kjøretøy som kjører på fylkesvei 47 i Åkrehamn. Årsaken er det pågående arbeider med planlegging av ny fylkesvei 47 Åkra sør – Veakrossen.

– Hensikten med denne undersøkelsen er å kartlegge trafikkbelastningen gjennom Åkrehamn i normalt morgenrush og ettermiddagsrush. Resultatene vil senere bli benyttet til kalibrering av en trafikkmodell for området. I løpet av undersøkelsesdagen vil rundt 20 personer være beskjeftiget med å registrere trafikken i Åkrehamn, sier trafikkplanlegger Erlend Aakre i en pressemelding.

Observatørene blir fordelt på en rekke ulike poster. De har som oppgave å registrere all trafikk som passerer hvert enkelt punkt. Ved hjelp av registreringene vil selskapet få oversikt over trafikkbelastningen i viktige snitt i området, samt reisetiden gjennom sentrum.

– Trafikkundersøkelsen skal ikke påvirke trafikkavviklingen og trafikantene bør kjøre som normalt. Vi ber om at publikum ikke forstyrrer observatørene, slik at vi kan få en så nøyaktig registrering som mulig, opplyser Aakre.