FKH-legenden blir spillende trener i 5. divisjon – Hnytt

Siste:

TORVASTAD-KLAR: Styreleder i fotballstyret på Torvastad, Jan Håstø, ønsker Tor Arne Andreassen velkommen til klubben. (Foto: Torvastad IL)
TORVASTAD-KLAR: Styreleder i fotballstyret på Torvastad, Jan Håstø, ønsker Tor Arne Andreassen velkommen til klubben. (Foto: Torvastad IL)

FKH-legenden blir spillende trener i 5. divisjon

Bare en drøy uke etter å ha spilt sin 369. og siste FKH-kamp, er Tor Arne Andreassen klar for nye utfordringer i Torvastad.

FOTBALL: Etter 369 kamper og 15 sesonger i FKH-drakt, spilte klubblegenden Tor Arne Andreassen sin siste kamp på toppnivå 26. november.

Bare en drøy uke etter avskjedskampen mot Kristiansund, har «Tori» funnet seg en ny klubb. Fem divisjoner lavere, blir Andreassen nå spillende trener i Torvastad.

34-åringen gleder seg til å ta fatt på trenerjobben på nord-Karmøy.

– Torvastad er en fin klubb å utvikle seg i som trener. Vi vil ha som målsetting å kjempe i toppen av divisjonen, sier Tor Arne Andreassen.

FKH-legenden tar over etter Lotfi Lazaare, som etter to sesonger hos de grønn- og rødkledde tok sin hatt og gikk ved sesongslutt.

– Tor Arne var førstevalget. Det er noe vi har jobbet med en stund, så vi er veldig fornøyd med å få dette i havn. Vi får et forbilde som forhåpentligvis vil spre entusiasme, sier en storfornøyd Torvastad-leder, Kjetil Vikse, til Karmøynytt.

– Blir selvfølgelig spiss!

Tor Arne Andreassen vil primært være trener i 5. divisjonsklubben, men blir nok å se også ute på banen.

– Vi får se om det blir spilletid. I så fall blir det selvfølgelig spissplass!, ler den tidligere FKH-poteten.

TORVASTAD-SUKSESS? Tor Arne Andreassen blir spillende trener i Torvastad. Her hylles han etter avskjedskampen mot Kristiansund 26. november. (Foto: Jan Kåre Ness, NTB scanpix)

Med seg i trenerteamet får «Tori» med seg Vidar Bendiksen. Duoen har skrevet under på kontrakter som binder dem til klubben ut 2019-sesongen.

– Vidar var viktig for at valget falt på Torvastad, innrømmer Andreassen, og sikter til sitt nære vennskap med Torvastad-kapteinen.

Drakamp om Toris tjenester

Torvastad, som i år endte på en beskjeden 9. plass etter å ha rykket ned i 2016, var slett ikke alene om å ønske seg Andreassens tjenester, ifølge Torvastad-leder Vikse.

– Vi var tidlig på banen. Det var konkurranse fra andre klubber. I Tor Arne får vi en sterk tilvekst både på spiller- og trenerfronten.

– Både vi og Tor Arne gleder oss stort til å komme i gang, avslutter Kjetil Vikse.

PS! I midten av desember offentliggjøres avdelingene for neste års 5. divisjon. Følgende 14 lag er sannsynlige motstandere, selv om muligens ett lag nord for Boknafjorden må spille i sørfylket i 2018:

Avaldsnes, Vard 2, Haugar, Stegaberg, Etne, Ølen, Vats 94/Skjoldar, Åkra 2, Kopervik 2, Hemmingstad, Kolnes, Rubbestadnes, Leirvik og Skudenes.