Dømt for overgrep mot 14 år gammel jente – Hnytt

Siste:

Dømt for overgrep mot 14 år gammel jente

Jenta prøvde å komme seg unna, men frøs til.

HAUGALAND TINGRETT: Slik beskrives situasjonen der to 17 år gamle gutter holdt igjen en 14 år gammel jente for å ha sex med henne.

Overgrepet skjedde i forbindelse med at jenta og de to guttene var på en fritidsklubb. Der skal jenta og de to guttene ha kommet i prat med jenta.

Jenta forklarte i retten at hun opplevde guttene som svært pågående. Ved flere anledninger skal de ha foreslått at de skulle ha sex, noe jenta kontant avviste.

Etter en stund skal jenta ha gått ut av klubben for å trekke frisk luft. De to guttene skal ha kommet ut for å snakke med henne. Der skal de ha geleidet henne bak fritidsklubben og forklarte at de skulle ha sex med henne, noe hun i rette forklarte at hun ikke ville.

I retten forklarte jenta i detalj hva de to guttene gjorde med henne. De skal blant annet ha befølt henne på innsiden av buksa og under genseren. Hele tiden sa jenta at hun ikke ville, men forklarte at hun ikke klarte å komme seg unna fordi hun var redd for hva som ville skje hvis hun forsøkte å komme seg unna.

Det seksuelle overgrepet fortsatte helt frem til en tredje gutt kom gående. Han skal ha grepet inn og dratt jenta med seg da han oppdaget at jenta forsøkte å komme seg unna.

Da jenta ble hentet av moren merket hun at det var noe galt med datteren uten at hun fant ut hva det kunne være før senere.

I retten erkjente den ene av guttene hva som hadde skjedd. Den andre gutten nektet i retten for at han hadde befølt jenta, og at jenta hadde deltatt frivillig.

Retten mener imidlertid jentas forklaring er solid, og legger ingen vekt på den ene guttens forklaring.

Retten konkluderer med at begge guttene dømmes til 60 dager betinget fengsel, med en prøvetid på 2 år. De må også betale 40 000 kroner i oppreisningserstatning til jenta.