– Vi blir tidvis bortdømt – Hnytt

Siste:

– Vi blir tidvis bortdømt

Haugaland Håndball-trener Andreas Justesen var alt annet enn fornøyd med dommerparets prestasjoner etter at HHK ble spilt ut av hallen av Sandefjord.

HÅNDBALL: Haugaland Håndball var riktignok totalt sjanseløse mot hardtsatsende Sandefjord. Laget fra hvalfangerbyen var best i absolutt alt. Justesen er enig i det, men lar seg likevel irritere over det han mener var et svakt dommerpar.

– Det er en underdrivelse å si at vi får enkelte av avgjørelsene mot oss. Vi blir bortdømt, men det er bunnlagene sin bane. Ligger du i toppen av serien tillater dommere litt mer hele veien. Det er vanskelig å si så mye om dette uten å bli for usaklig, sier dansken.

Sjanseløse

HHK fikk uansett ikke den beste starten på kvelden oppgjør. Sandefjord fikk trøbbel med bussen og kom for sent til hallen. Dermed ble kampen utsatt i 15 minutter.

Et hjemmelag i poengnød har vist relativt gode takter de siste kampene. For etter å ha tapt de seks første seriekampene, har Justesen og HHK  begynt å ta poeng. Laget sto bokført med to seirer og én uavgjort på de fire siste kampene.

Mot Sandefjord var de imidlertid sjanseløse. For selv om laget holdt godt følge det første kvarteret var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende. Til det var rett og slett Sandefjord for gode.

HHK viste imidlertid at de kan spille god håndball, så lenge de holder hodet kaldt og kreftene rekker. Mot Sandefjord klarte de dette i 17 minutter. Da var stillingen 7- 7. Ved pause 13 minutter senere var det god natt og lagene gikk til pause med sifrene 10-16.

– De får oss akkurat der de vil ha oss. Vi klarer oss bra i 20 minutter. Deretter blir vi stresset og får ingenting til, forklarer Justesen.

Bonuskamp

2. omgang ble dermed et pliktløp for bortelaget. HHK klarte ikke å utligne ledelsen, og det første kvarteret av 2. omgang rant målene inn i Karmøyhallen.

Sandefjord gikk i den perioden fra 10 – 16 til 16 – 28 og gjorde akkurat som de ville. Kampen endte tilslutt med 14 målstap, 22 – 36.

Likevel ser ikke HHK-treneren Justesen helt svart på det.

– Det hadde vært deilig med poeng, men det er ikke mot Sandefjord vi skal ta seirene. I dag møtte vi et godt lag og det ville uansett vært en bonus, sier Justesen.

Da mener han det er langt viktigere at laget presterer bra mot neste helgs motstander HF Herulf Moss. De ligger trygt plassert midt på tabellen, bare tre poeng foran HHK som nå ligger på sisteplass.

– Ser man bort fra i dag har vi vært relativt gode. Neste helgs kamp blir viktig å ta poeng i hvis vi skal henge med og klatre oppover. Om vi spiller opp mot det vi kan kommer vi til å ta flere poeng fremover, sier Justesen.