Siste:

NYTELSE: Så godt at det smelter på tunga. Og på fingrene...
Dag Olav Husås

Utseendet er det minst viktige

Hvis du synes det høres vanskelig ut å lage konfekt, skal du prøve deg på Fru Haalands rause sjokoladebiter. Ikke verdens vakreste konfekt kanskje, men desidert den beste.

MAT MED FRU HAALAND: Det er nemlig du som bestemmer hva du vil ha oppi.

– Det er såre enkelt, du tar bare oppi det du har mest lyst på, sier fruen, som selv sverger til peanøtter, juleskum, lakrisbåter og Dumle.

Med andre ord, her finnes det ikke fasit. Men oppskrift kan du få.

Rocky Road konfekt

300g sjokolade, mørk eller lys

1pk dumlekarameller delt i biter

1/2pk lakris-båter delt i biter

200g salte peanøtter

1/2pk skumnisser delt i biter

Litt maldonsalt

Smelt sjokoladen over vannbad. Bland sammen resten utenom saltet. Kle en form med bakepapir og legg godteriblandingen over i formen. Tøm den smeltede sjokoladen over det hele. Sett i kjøleskapet til det har stivnet. Del i biter ved servering.

Siden utseendet vårt er viktigere enn konfektens holder det med et par-tre biter av gangen. Fru Haaland har egenhendig testet, tar du flere blir du til slutt uvel.