Skapte julestemning på Torvastad – Hnytt

Siste:

Bilde 1 av 13
Bilde 2 av 13
Bilde 3 av 13
Bilde 4 av 13
Bilde 5 av 13
Bilde 6 av 13
Bilde 7 av 13
Bilde 8 av 13
Bilde 9 av 13
Bilde 10 av 13
Bilde 11 av 13
Bilde 12 av 13
Bilde 13 av 13

Skapte julestemning på Torvastad

Det tradisjonsrike julemarkedet på Torvastad er et sikkert tegn på at jula er i anmarsj.

TORVASTAD: – Der var lefsene sikret.

Karin Utvik er svært fornøyd idet hun presser seg frem mellom alle menneskene. Køen har allerede rukket å bli lang og haugen av lefser har minket betraktelig selv om det kun er få minutter siden julemarkedet på Torvastad åpnet dørene.

– Jeg pleier alltid å ta turen her for å kjøpe lefser. Det er om å gjøre å sikre seg. Samtidig så støtter jeg en god sak, sier Utvik.

Viktige inntekter

Og lefsene er bare en av flere ingredienser som må til for å skape julestemning på Torvastad. Det tradisjonsrike julemarkedet er en annen. Markedet arrangeres av Torvastad KFUK-KFUM og samler hele bygda.

– Det er utrolig kjekt å se så mange som møter opp hvert år. Vi har holdt på med forberedelsene i flere dager allerede og det er godt å komme igang, forklarer Bjørn Pedersen, styreleder i Torvastad KFUK-KFUM.

Julemarkedet er et av tre årlige markeder som gir gode penger til driften av KFUK-KFUM på Torvastad. Pedersen legger ikke skjul på at julemarkedet er en viktig bidragsyter. Årlig får foreningen inn rundt 100 000 kroner.

– For oss er julemarkedet en viktig del av det å kunne drive. Vi driver i all hovedsak med innsamlede midler og i så måte er dette en viktig del av aktiviteten vår. Samtidig er markedet en sosial begivenhet i bygda og binder oss sammen, sier Pedersen.

Variert utvalg

Julemarkedet på Torvastad er som julemarkeder flest. Her var det glasskunst, mat, strikketøy, trekunst og annet håndarbeid. Pedersen er imidlertid bevisst på hva som tillates av salg på markedet.

– Vi forsøker å kombinere både det dugnadsbaserte med det mer profesjonelle. På den måten blir det en god blanding av varer. Det skal imidlertid være av god kvalitet, påpeker Pedersen.