– Koseligere på Åkra enn i Dresden – Hnytt

Siste:

F.v. Maja, Finn (9), Ida (4) og Tobias
F.v. Maja, Finn (9), Ida (4) og Tobias
Bilde 1 av 9
Bilde 2 av 9
Jonathan Larsen Mannes (7) og Lukas Adelsten Langåker (7)
Jonathan Larsen Mannes (7) og Lukas Adelsten Langåker (7)
Bilde 3 av 9
Bilde 4 av 9
Bilde 5 av 9
Bilde 6 av 9
Bilde 7 av 9
Bilde 8 av 9
Bilde 9 av 9

– Koseligere på Åkra enn i Dresden

Konklusjonen til ekteparet Woida er ikke til å misforstå.

ÅKREHAMN: Maja og Tobias fra Tyskland er bare to av mange som bruker lørdag ettermiddag på å komme i julestemning på torget på Åkra. Med seg har de ungene Finn og Ida. Familien flyttet fra Dresden øst i Tyskland til Åkrehamn 2016 på grunn av familie. Lørdag var deres andre julegrantenning på Åkra.

– Selv om det er vått og kaldt her er det mye koseligere her på Åkra enn i Dresden der vi kommer fra. Vi har jo mange julemarkeder i Tyskland, men alle er så store. Her er ting litt mindre og alle er så hyggelige, sier Maja.

Langs scenekanten står Åkra skolekorps og spiller. Julegrana er akkurat tent. Gratis gløgg med rosiner og nøtter deles ut. På motsatt side står Glenn Tony Pedersen fra Håpets havn og deler ut hjemmelaget varm ertersuppe.

– Det er kjekt å gi noe tilbake igjen. Vi har mange som støtter det arbeidet vi gjør, sier Pedersen.

Sammen med de frivillige hjelperne i Håpets Havn skal han stelle til jul for de som trenger det mest.

– Jula har egentlig aldri betydd så mye for meg tidligere, men i år blir det nok veldig spesielt i og med at vi steller til på julaften, sier Pedersen.

På torget har flere hundre personer samlet seg. Daglig leder for Åkrehamn Vekst, Per Inge Eriksen, har all grunn til å være fornøyd med dagen, til tross for regn og kulde.

– Været har aldri skremt Åkrabuen fra noe og det er jo alltid litt regn og vind her. Det er kjekt å se at så mange setter pris på arrangementet. alt er slik det skal være før jul, sier Eriksen.