Må betale annleggsavgift for å få trene – Hnytt

Siste:

De nye hallene på Åkra skal etter planen stå ferdig bygget i oktober neste år.
De nye hallene på Åkra skal etter planen stå ferdig bygget i oktober neste år.

Må betale annleggsavgift for å få trene

– Kapasiteten er sprengt, og vi klarer ikke gi det tilbudet vi ønsker

KARMØY: Åkra Idrettslag har passert 1300 medlemmer. De ønsker å gi alle som vil delta i deres aktiviteter et variert og best mulig tilbud – og ser seg nødt til å innføre årlig annleggsavgift for å få til de planene de ser for seg.

Samarbeid

I flere år har de arbeidet med ulike planer for å øke kapasiteten, og sammen med Karmøy Kommune har de nå utarbeidet en plan om en fullt utbygd Åkra Idrettspark.

Planen er at Karmøy Kommune skal bidra med og bygge en idrettshall med to håndballflater med tribune, garderober, lager og styrketreningsrom.

Åkra IL skal bygge og finansiere aktivitetssal for turn med hoppgrop, klubbhus med sosiale rom, møtelokale og kontor, ny stadion med kunstgress, garderober lager for idrettsmateriell, tribune og tak og nytt kunstgress på eksisterende kunstgressbane.

Mye gjenstår

Idrettslaget har jobbet med å skaffe penger en stund gjennom sponsorer og lignende, og så langt har de fått inn 1. million kroner. Men prosjektet de har i gang med å utbygge Åkra IL kommer på godt over 1 million, og for å verne aktivitetene i gruppene må disse utgiftene dekkes.

– Foreløpig er det Skudenes og Åkra sparebank som har sponset oss med en halv million, og resten av beløpet kommer fra gaver fra privatpersoner. De fleste næringsdrivende på Åkra er allerede inne på driftsbudsjettet vårt, sier daglig leder for Åkra IL, Helge Hammersland.

Han forteller at de på sikt skal klare å få et fantastisk anlegg på Åkra.

– Men for å få til det er vi avhengige av penger. Jo mer gaver vi får inn fra privatpersoner og næringsdrivende, jo mindre blir beløpet for anleggsavgiften til medlemmene. Vi er utrolig takknemlig for hver eneste krone som kommer inn, og med det prøver vi å skape en fornuftig fritid for våre ungdommer, sier Hammersland.