Nå inntar denne nissen de tusen hjem – Hnytt

Siste:

Nå inntar denne nissen de tusen hjem

Han er litt utkrøpen og lur, men først og fremst sjarmerende, alvenissen som har gjort sitt inntog i Norge. Nå tar interessen for den lille rampenissen helt av.

KARMØY: I fjor lanserte Margrethe Vaage og Ramona Klausen «The Elf on the Shelf» for sine venner på Facebook, og fikk etterhvert 45 følgere i gruppa «Rampenissen». De siste ukene har de 45 vennene blitt til 6961 følgere, og tallet øker time for time.

– Det detter inn medlemmer både dag og natt, sier Ramona Klausen.

Egentlig kommer den lille luringen fra USA, men nå er den i ferd med å gjøre karmøybu av seg. For salget av importerte alvenisser tar helt av.

– Anita Lund, som selger dem, har nesten ikke tid til å gå på jobb, sier Klausen med et smil.

Rampestreker

Men alvenissen gjør mye mer enn å sitte på hylla. I følge mytene sover den om dagen, og gjør uskyldige og morsomme rampestreker om natta.

– Ja, da kan den klistre klærne på badet til veggen med tape for eksempel. Eller den kan ha rullet ut hele dorullen. Eller pyntet juletreet med den.

Da går det går litt sport i å stå opp om morgenen og sjekke tingenes tilstand, før ungene går på skole og barnehage.

– Noen bruker det i stedet for julekalender. Men det trenger ikke bare være rampestreker, den kan gjerne be oss gjøre en god gjerning, sier den vordende tobarnsmoren.

18. desember får storebror på ni en lillebror.

– Nok en liten rampenisse, smiler hun.

Og før intervjuet er over har antallet følgere på Rampenissen økt til 6997.