Provoserer med ubehagelig film – Hnytt

Siste:

Kristian Risanger

Provoserer med ubehagelig film

– Folk blir forbanna av å se filmen min, sier Helge Kallevik.

FILM: Den lokale filmskaperen debuterer nå med sin aller første kortfilm. Helge Kallevik har både skrevet manus og regissert «Du Kommer til å Elske Meg», som ble filmet i Haugesund sent i sommer. 27-åringen innrømmer at han er svært spent på mottakelsen.

– Det er nervepirrende. Jeg har ikke peiling på hvordan folk vil motta den, men kritikken jeg har fått til nå lover bra, forteller filmskaperen.

«Du Kommer til å Elske Meg» har hatt fire førpremierer på filmfestivaler i Stavanger, Sandnes og Tysvær. «Folk blir forbanna» og «en film du vil hate å like» er blant kommentarene som gjør at filmen møter sitt mål; å skape sterke reaksjoner og debatt. Kallevik har også fått skryt for god gjennomført regi.

– Jeg er veldig selvkritisk, så jeg tar ikke lett til meg positiv kritikk. Men det er selvsagt veldig hyggelig å gjøre.

– Noen kommer til å tenke den er mannshatende

Filmen handler om en ung mann som tøyer grensene for å få drømmedama.

– Det høres kanskje litt «cheesy» ut, men det er på ingen måte en romantisk komedie. Du sitter igjen med en ubehagelig følelse gjennom hele filmen.

Kallevik ser for seg at «Du Kommer til å Elske Meg» ikke er for alle, og beskriver det som en psykisk ekkel film.

– Den har en twist som folk kommer til å tenke er mannshatende eller kanskje kvinnehatende, røper han.

Flere lokale krefter bidrar

Filmen er produsert av Ahab Film ved Martin Perez Navarro, og det er flere lokale krefter som bidrar.  Blant annet Leander Håvik bak kamera, Kristian Jøsok på lyd, Sondre Berge Engedal på musikk, Tom Pool Kerr på lydmiks, Tobias Aksdal i hovedrollen, og Håkon Karoliussen i en bi-rolle.  «Du Kommer til å Elske Meg» mottok 300 000 kroner i støtte fra Filmkraft.
– Det er en stor mengde penger, men det er dyrt å lage film. For å spare mest mulig av kostnadene har vi filmet 80 prosent av scenene i mitt eget hus, forteller 27-åringen.
Filmen skal vises på Edda kino 9. desember. Så snart premieren er over, vil den sendes rundt til filmfestivaler verden rundt.
– Visningen er gratis og åpen for alle, forteller Helge Kallevik.

Se hele intervjuet og klipp fra traileren i videovinduet øverst