Kan rive husene før jul – Hnytt

Siste:

SKAL FJERNES: Husene ved «Opel-krysset».
SKAL FJERNES: Husene ved «Opel-krysset».

Kan rive husene før jul

De to tomme husene ved «Opel-krysset» på Åkra kan snart bli jevnet med jorden, ifølge Statens Vegvesen.

KARMØY: Under en orientering i formannskapet forrige uke presenterte Statens Vegvesen planene for Åkra sør – Veakrossen.

Prosjektet, som er estimert til å koste mellom 5-700 millioner kroner, har en mulig byggestart i løpet av 2019 hvis kommunestyret vedtar detaljregulering som Statens Vegvesen håper å få i orden i løpet av 2018.

– Vi kjører byggeplan før vi lager reguleringsplan for å kutte ned planleggingsfasen, Vi gjør det litt motsatt og tester ut om det er mulig å kjøre byggeplan som grunnlag for å lage reguleringsplan, sier prosjektleder for Åkra sør – Veakrossen, Kjetil Medhus under formannskapsmøtet.

Prosjektet, som sammen med Veakrossen, utgjør nærmere 17km med ny vei.

Jarle Nilsen påpeker at det er to avlastningsveier, en i sør og en i nord på Åkra, og lurer på når prosjektet kan begynne og vises i sentrum.

– Når kan vi begynne å rive bygg?, sør Jarle Nilsen?

– Det er ikke mange dager til det nå, sier Vegvesenet.

– Er snakk om dager, spør Jarle Nilsen overrasket, til latter fra salen, og følger opp med om det blir i løpet av november.

– Nei, det skal noe til, men vi holder på med å få til en avtale. Det er to som blir revet nå. Det tredje er det fortsatt utleie på, men de to andre får vi tatt før jul, bekrefter Henry Damman fra Statens Vegvesen.

Ber om innspill

Karmøy kommune ber om innspill i saken om detaljregulering for fylkesveei 47 Åkra sør – Veakrossen, og holder blant annet et informasjonsmøte om oppstart av planarbeidet i Storsalen på Karmøy kulturhus på Åkra 21. November klokken 18.

Kommunen vil også ha åpen kontordag på kulturhuset den 28. november mellom 13.00 og 18.00.

ORIENTERTE: Ivar Thorkildsen fra Statens Vegvesen orienterte formannskapet forrige uke.