Etterforsker flere konkrete kandidater i Birgitte-drapet – Hnytt

Siste:

Etterforsker flere konkrete kandidater i Birgitte-drapet

Snart to år etter at drapsetterforskningen ble åpnet på ny, har politiet i Sør-Vest avhørt 60 personer om hva som skjedde med Birgitte Tengs natt til 6. mai i 1995.

BIRGITTE TENGS: I følge VG har politietterforskerne snakket med flere gjerningspersonskandidater og de har fått flere svar i den massive drapsetterforskningen. 

– Vi etterforsker spor i ulike retninger. I høst har vi fulgt to hovedlinjer. Den ene er en fortsettelse av et omfattende analysearbeid. Her har vi prøvd å få sikre svar på sentrale spørsmål som kan bringe etterforskningen videre, sier politiadvokat i Sør-Vest politidistrikt, Lars Ole Berge, til VG.

Drapet på 17 år gamle Birgitte Tengs rystet Karmøy i 1995. Fetteren ble først dømt, deretter frikjent i saken. I januar i 2016 ble saken den første saken Cold case-gruppa vurderte. Saken ble gjenåpnet og full etterforskning igangsatt av Sør-Vest politidistrikt i desember i fjor. På en pressekonferanse kom det da tydelig frem at fetterne ikke lenger er en del av etterforskningen.

Til VG bekrefter Berge at det er gjort et betydelig antall undersøkelser opp mot flere aktuelle kandidater som ikke før har vært etterforsket tidligere, samtidig som de også gjør undersøkelser opp mot personer som tidligere har vært etterforsket.