Ringte fremmede kvinner 30 ganger per dag - nå er han dømt – Hnytt

Siste:

Ringte fremmede kvinner 30 ganger per dag – nå er han dømt

I en periode over syv år ringte mannen fire forskjellige kvinner hver dag. Nå har mannen fått betinget fengselsstraff.

HAUGESUND: En 25 år gammel mann fra Haugesund er i Haugaland tingrett dømt for omfattende telefonsjikane av fire kvinner.

I retten erkjente mannen at han siden 2012 og frem til mai 2017 skal ha ringt opp tre av kvinnene hver dag fra ukjent nummer. Da kvinnene svarte telefonen skal han ha lagt på røret. En fjerde kvinne skal ha blitt ringt opp siden 2010. Også her skal mannen ha lagt på røret da hun svarte telefonen.

Oppringningene skal i følge forklaringen til mannen ha skjedd da han var inne i en dårlig periode i livet sitt. 25- åringen forklarte i retten at han har alkoholproblemer i og det er i perioder med mye drikking at oppringningene skal ha forekommet.

25- åringen skal ikke har hatt noen kjennskap til kvinnene fra før og han skal ha kommet i kontakt med dem ved å slå tilfeldige telefonnumre. Flere av kvinnen skal ha blitt oppringt opp mot 30 ganger per dag noe de skal ha følt svært ubehagelig. Da en av kvinnene flyttet ut av landet opphørte oppringningene, men straks hun var tilbake startet mannen på ny den sjikanerende oppførselen.

Mannen la i retten alle kortene på bordet og erkjente forholdene.

I tillegg til en betinget dom på 45 dagers fengsel med en prøvetid på to år,  er mannen dømt til å betale en bot på 10000 kroner og inndraging av mobiltelefonen.