Lar barten gro for mannehelsa – Hnytt

Siste:

Lar barten gro for mannehelsa

FKH-spillerne ønsker å sette fokus på mannlige kreftformer som prostata- og testikkelkreft.

Movember

  • Movember-stiftelsen ble opprettet i Australia i 2004. Den oppfordrer menn over hele verden til å anlegge mustasje i november og samtidig samle inn penger for å skape oppmerksomhet om menns helse, spesielt prostatakreft.
  • Pengene går til blant annet Movember Global Action Plan, som arbeider med et stort kreftforskningsprosjekt.
  • Siden stiftelsen ble opprettet i 2004, har over 1,9 millioner deltakere samlet inn mer enn 2,4 milliarder kroner.

Kilde: Movember

MOVEMBER:  Menn dør i gjennomsnitt seks år tidligere enn kvinner. Spillerne i FK Haugesund ønsker å bidra til å forandre denne sørgelige statistikken, og slår derfor et slag for Movember. Slikt blir det bart av – og den kommer i alle slags fasonger.

– Dette er ikke all verden, men jeg gjør et forsøk med minimale ressurser, sier Helge Sandvik og peker på barten som han har spart opp i 13 dager.

Fotballspillerne har startet sin egen Movember-aksjon, og oppfordrer folk å støtte saken. Midlene går til forskning på prostatakreft, testikkelkreft, psykisk helse og forebygging av selvmord. Over 6000 kroner har kommet inn i kassa til nå, men FKH satser på å tredoble beløpet i løpet av måneden.

– Vi ønsker å være med å sette fokus på menns helse, og samle inn så mye penger som mulig til denne saken, sier FKH-kaptein Vegard Skjerve som er godt fornøyd med sin trønderbart.

Se hele intervjuet med FKH-gutta i videoen over