Ekta pop-up butikk – Hnytt

Siste:

EKTA: En av de ekte juleenglene.
EKTA: En av de ekte juleenglene.
ekta.no — Bilde 1 av 3
Bilde 2 av 3
Bilde 3 av 3

Ekta pop-up butikk

Når ekte folk som lager ekte varer skal selge produktene sine over disk et par dager gir navnet seg selv. Ekta-butikken popper opp under julegateåpningen i Kopervik torsdag og fredag.

KARMØY: Det er Karmøy Treningsverksted som står bak tiltaket. Tidligere har de arrangert vårkafe og julemarked på dagsenteret, men nå syntes de tiden var moden for å prøve markedet utenfor.

– Der skal vi selger varer som vi har produsert i løpet av høsten. Håndlaget keramikk, tennbriketter, sitteunderlag, julekaker, gløgg, kakao og ikke minst Jan Helges spesial, verdens beste tjukkaser, sier Rønnaug Knutsen ved Karmøy Treningsverksted.

Ekte har det vært hele tiden, men nå syntes de tiden var inne for å lage sitt eget merkenavn.

– Vi synes at Ekta er kort og godt, og passer så bra fordi vi alle er unike mennesker som lager håndlaga kvalitetsprodukter, ekta folk som lager ekta varer.

Karmøy Treningsverksted er et kommunalt dagtilbud som gir et individuelt tilpasset tilbud til mennesker med ulike funksjonsnedsettelser. De har et variert arbeids- og aktivitetstilbud, med alt fra vedarbeid, kantinearbeid og postkjøring, til makulering, svømming, turgrupper, keramikk, tekstil , foto og egen avis. Denne uka skal de altså også ha butikk.

– Mange av våre nye arbeidstakere kommer fra videregående med kunnskaper om butikkarbeid og produksjon av varer, så vi tenker at dagtilbudet også må inneholde gode muligheter for videreutvikling av disse ferdighetene, sier Knutsen.