Avsluttet gå sakte-aksjon – Hnytt

Siste:

Arkivfoto
Arkivfoto
Knut Netland

Avsluttet gå sakte-aksjon

Over 600 fagorganiserte på Kværner Stord har i en uke marker misnøye med lønnstilbudet med å gå sakte. Nå er aksjonen avsluttet.

STORD:  Fagforeningen og bedriften brukte oktober på å forhandle uten at de ble enige. Det utløste en gå sakte-aksjon blant de fagorganiserte. Nå er aksjonen avsluttet etter at fagforeningen og bedriften er blitt enig om en lønnsavtale.

I følge avisa Sunnhordland har de ansatte akseptert en avtale som gir en lønnsøkning på tre kroner per time. I tillegg vil de få utbetalt en engangssum på 13500 kroner.

– Vi har i dag tidlig avsluttet konflikten og folk er tilbake som normalt. Dette har vært en krevende uke, både for oss og for bedriften. Jeg kan bekrefte at det er en kombinasjon av økt timelønn og satsing på kompetanseheving gjennom en engangssum, sier klubbleder Amram Hadida til nettstedet Stord24.

Aksjonen medførte at de fagorganiserte kun jobbet 45 prosent med 45 prosent lønn. Verftet på Stord er inne i en svært produktiv periode, med mye aktivitet på verftet.

Kommunikasjonssjef Odd Naustdal presiserer imidlertid overfor Sunnhordland.no at det ikke dreier seg om et generelt tillegg, men et tillegg som skal styrke kompetansen ved bedriften.

– Vi er enige med Fellesforbundet sine medlemmer om et kompetansetillegg for å understøtte kompetanseheving, digitalisering og andre tiltak for å styrke Kværner si konkurransekraft. I tillegg til dette får de et engangsbeløp, forklarer Naustdal til Stord24..