Åpnet friluftssti ved Åkrasanden – Hnytt

Siste:

KLIPPET SNOR: Sammen med tidligere fylkesordfører Janne Johnsen klippet to av barna fra Læringsverkstedet barnehage snoren.
KLIPPET SNOR: Sammen med tidligere fylkesordfører Janne Johnsen klippet to av barna fra Læringsverkstedet barnehage snoren.

Åpnet friluftssti ved Åkrasanden

Fredag inviterte Friluftsrådet Vest og Rogaland fylkeskommune til åpning av kyststien fra Åkrasanden til Ferkingstad.

ÅKRA: I friskt høstvær ble kyststien som går fra Åkrasanden til Ferkingstad åpnet fredag formiddag ved barnehagen Læringsverkstedet nord på Åkrasanden.

Det ble i tillegg gjort en markering av regionalplanen for friluftsliv og naturforvaltning som nylig ble vedtatt av fylkeskommunen.

I etapper

Selve oppgraderingen av kystområdet har gått i etapper, og den siste delen skal være tilgjengelig for alle.

– Den nyeste delen er fra speiderhuset og sørover. Der er det nå gursdekke og brukt finkornet grus slik at det er mulig å trille barnevogner, forteller daglig leder i Friluftsrådet Vest, Oddvin Øvernes.

Nye planer

Øvernes forteller at de er veldig glade for at fylkeskommunen har hatt dette på dagsorden og vært med på å realisere prosjektet.

– Vi er veldig glade for å markere dette og at en får inspirasjon til å jobbe videre med kystprosjektene våre, sier Øvernes, som har flere planer for området.

– Vi skal jobbe med omrdået fra barnehagen og utover mot Stong for å utvide nettverket der. En kan da gå fra havna på Åkra og sørover uten å gå på veien, avslører Øvernes.

– En del av identiteten vår

Leder for hovedutvalg for oppvekst og kultur, Aase Simonsen, som selv er fra Åkra, takket for oppmøtet og ga ros til ildsjelene som har stått på i området.

– Jeg blir gjerne litt personlig når jeg skal snakke om Åkrasanden. Jeg er født og oppvokst her på Åkra, og av og til føler jeg at barndommen min bare har vært sol og sommer og lek og bading i iskald sjø, sier Simonsen, og legger til:

– Sandane, som vi sier, er en del av identiteten vår. Det er perlen vår, og vi er veldig stolte av dette området.

Les mer i førstkommende Karmøynytt.

TUR: Etter åpningen ble det gått tur i området.