Fikk kickstart i Djupadalen – Hnytt

Siste:

Foto: Skåre FUS barnehage
Foto: Skåre FUS barnehage

Fikk kickstart i Djupadalen

Stemningsrapport fra Skåre FUS barnehage: FUS førskolebarna i Haugesund har hatt kickstart i Djupadalen torsdag 19. Oktober. Det var stor aktivitet i området rundt Haugesund Turistforening sin hytte.

I overkant av 80 barn gikk i lang rekke opp fra stemmen klar for flotte naturopplevelser og aktiviteter sammen med de voksne fra FUS barnehagene.

Seks daglige ledere i FUS barnehagene Udland, Vassbrekke, Presthaug, HIP, Skåre og Rossabø har de siste dagene jobbet intenst for å få arrangementet klart til den store dagen.

Foto: Skåre FUS barnehage

Alle forventningsfulle FUS-barn og voksne ble fortalt hvilke barnegrupper de skulle være i.  Barn fra Udland var i lag med Skåre. Rossabø sammen med Vassbrekke og Presthaug med HIP.

Å få nye venner er en av hovedmålsetningene for FUS barnehagene. I denne anledning til nytt vennskap og til vennelag for førskolebarn. Litt voksenstyrt arrangement, men likevel plass for spontanaktiviteter ute i marken, i lek og aktiviteter. Masse lek ble det.

Barna fikk fritt utfolde seg på mange av de stasjonene som var lagt ut langs stien i byens flotte naturområde.  Barna fikk utfolde seg i forskjellige tau-løyper, slenge seg rundt og kjenne på egne krefter i tau-kamp. Videre aktiviteter som krever mye konsentrasjon som f eks stjerneorientering. Barna fikk bla a jobbe med begreper som farger, rom og form.

Utfordrende balansekunst og bruk av sansene ute i naturen var inspirerende og lærerikt for alle. Å spikke med speiderkniv var også et populært innslag som førskolebarna fikk prøve seg på.

Pause med mat og drikke ble det også tid til i Djupadalen. Grilling av pinnebrød på gapahuk. Pinnebrødet var et kjærkomment innslag for aktive og sultne barn.

Det var mange som hadde et fornøyd smil om munnen når de dro hjem etter Kick starten i Djupadalen. Høstfargene gjorde dagen komplett. Neste år blir det høsttur for nye førskolebarn i FUS barnehagene i Haugesund.

Foto: Skåre FUS barnehage