Optimismen sprer seg i byggebransjen – Hnytt

Siste:

BEFARING: Terje Øverland ser på de nye kontorlokalene til PDS Protek før første gang.
Dag Olav Husås

Optimismen sprer seg i byggebransjen

Nedgangstidene i byggebransjen er over. Nye bygg er i ferd med å reise seg flere steder i distriktet. Bak et av dem ligger visjonen om å samle kompetansen på Haugalandet i ett bygg.

HAUGESUND: Du har sikkert sett bygget som sakte, men sikkert reiser seg der Rossabøheimen stod. 24/7-bygget ble satt i gang av PDS Protek og skal blant annet bli kontorbygget deres. I dag er Terje Øverland for første gang inne i bygget, som nesten er blitt som en baby for hele selskapet.

– Ja. dette er som et barn for oss, vi kan nesten ikke vente med å se det ferdig. Det blir helt fantastisk, og med kjempeflott utsikt. Her ser vi både til sør og vest og nord. Dette blir et signalbygg godt plassert med kort veg til alt.

Å samle kompetansemiljøer var kongstanken da PDS  Protek startet prosjektet. Øverland håper på flere tekniske leietakere. Selv skal de holde hus i femte etasje. 

– Det å flytte i et nytt bygg skaper motivasjon, jeg tror det kan være en faktor som vil stimulere til kreativitet, sier Øverland. 

– Men byen har jo en overkapasitet på kontorer, hvordan skal det gå?

Øverland medgir at det er grunn til å tenke over det spørsmålet, men at en må se det i et større perspektiv.

– Det å ha oppdaterte kontorlokaler gir en stolthet og motivasjon vi som bedrift er på jakt etter. Jeg tror det gjelder for de fleste.

De ansatte i PDS Protek sitter i dag i to ulike lokaler, noe som også øker forventningen til innflyttingen i april.

Norheim Næringspark reiser seg

John Gilbert Helgeland og JGH-Holding, som nå har overtatt 24/7-bygget, merker den nye optimismen. Landskapet rundt kontoret hans i Norheim Næringspark er dominert av nybygg. 

– De første byggene kommer til å ferdige til nyttår. Blant annet er Big Burger og den nye Shell-stasjonen ikke så langt unna ferdigstillelse. Så vi føler vi har kommet godt i gang, og tror vi skal klare å fylle opp hele området i løpet av noen år.

Helgeland legger ikke skjul på at de har vært gjennom en laber periode, men at de nå merker at stemningen i byggebransjen har snudd. 24/7-bygget håper de å ha leid ut når det står ferdig til våren. 

– Ja, vi håper og tror at vi skal ha bygget fullt utleid da. Vi har allerede inne flere store aktører, og merker stor interesse blant mindre selskaper som ønsker ett og to kontorer. 

Se mer i videoen over.